Eletrická pila nemaže
|
|
|
|
mirada - (3) - 106.5 (?) 24.4.2009 7:17
Zdravím vespolek, stalo se mi něco podobného-vinou střídání se při práci s touto pilou jsme neuhlídali včasné dolití oleje a kolega řezal asi 5 řezů bez něj.Po dolití ale čerpadlo nedávkovalo, následovaly pokusy o zprovoznění viz výše, ale nic nepomohlo.Nakonec jsem pilu odkrytoval a zjistil, že je olejový systém zavzdušněn a není schopen nasát.Po rozebrání a "zaplavení" olejem bylo hned vše OK.
Jinak ji mám asi půl roku a říkám si, že jsem ji měl pořídit už dávno-proč dělat v dosahu el.sítě klasickou motorovkou větší rámus a dýchat zplodiny, pokud už je dřevo u domu, tak je mu to jedno, čím ho nařežu do krbovek, že.
S pozdravem MŘ.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 127.63 (?), 21.9.2008 16:32, zobrazeno: 30507x
Cca 2 měsíce stará Eletrická pila Makita UC3030A mi najdenou přeslala mazat, použil jsem ji asi 5x, olej vůbec neteče, přesto že je ho tam dostatek, nikde jinde nevytéká. Jde o nějakou banalitu nebo ji mám reklamovat? Lukas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 21.9.2008 18:42
Může však jít jen o takovou hloupost, jako je zacpané odvětrání olejové nádrže! Řezal li jste prášící staré dřevo, očistěte precizně celý stroj a zátku nádrže.
Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.110 (?), 31.10.2008 14:43
Mě se to stalo taky a problém byl v ucpané cestě oleje k řetězové liště. Vzal jsem tehdy stlačený vzduch v plechovce a odvětrací dirkou ve víčku sem mírně pustil vzduch do prázdné nádržky na olej a bylo pop problému. Je nutné si bávat bacha při nalévání oleje do nádržy na čistotu.
|
|
|
|
|
|
|
mirada - (3) - 106.5 (?), 24.4.2009 7:17
Zdravím vespolek, stalo se mi něco podobného-vinou střídání se při práci s touto pilou jsme neuhlídali včasné dolití oleje a kolega řezal asi 5 řezů bez něj.Po dolití ale čerpadlo nedávkovalo, následovaly pokusy o zprovoznění viz výše, ale nic nepomohlo.Nakonec jsem pilu odkrytoval a zjistil, že je olejový systém zavzdušněn a není schopen nasát.Po rozebrání a "zaplavení" olejem bylo hned vše OK.
Jinak ji mám asi půl roku a říkám si, že jsem ji měl pořídit už dávno-proč dělat v dosahu el.sítě klasickou motorovkou větší rámus a dýchat zplodiny, pokud už je dřevo u domu, tak je mu to jedno, čím ho nařežu do krbovek, že.
S pozdravem MŘ.
|
|
|
|
|
|
|
host - 122.179 (?), 24.4.2009 7:55
Tak to jste mně nasadil brouka do hlavy s tím zavzdušněním.Opravář mně pilu vrátil jako neopravitelnou proto, že svorníky na utažení dlahy se z umělohmotného korpusu povytáhly a přitom skříply olejové kanály.Uvěřil jsem a pilu používám jen na krátký řez s tím, že řetěz namáčím do oleje.Zavzdušnění čerpadla ještě prověřím. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.251 (?), 24.4.2009 8:18
Dlaha = lišta? Jestli hnuté svorníky skříply olejový kanál, tak odvzdušnění čerpadla asi moc nepomůže. Spíš kanál nějak zprůchodnit, ale na dálku se špatně radí jak.. Co přesně to bylo za pilu? Gl.
|
|
|
|
|
|
|
host - 17.240 (?), 24.4.2009 10:49
Tady na fóru se můžeš setkat s názory, že Makita je něco extra. Ale tohle je asi běžná závada i mně se to stalo. Odpověď stejně - chyby obsluhy, neopravitelné...
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.168 (?), 24.4.2009 14:04
Makita / Dolmar něco extra je - tohle tam je z Al slitiny a jen tak se to nevytrhne ;-) Pokud je to v plastu, tak to moc nevydrží, stačí lehce přetáhnout nebo ohřát a chyba obsluhy je tu ;-) Stručně řečeno štefty v plastu jsou na prd... Gl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|