elektrická pila

host - 74.55 (?)
2.6.2007 21:08
Mate někdo zkušenost s el. pilou O.K.2OOO-4OO, prodává se v Baumaxu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 4.125 (?), 17.2.2006 20:26, zobrazeno: 16664x

Vlastním již 3 roky elektrickou řetězovou pilu Castor Hi-tech 1,6 a jsem s ní velice spokojen. Nařezal jsem s ní již mnoho desítek m3 dřeva a i porazil    několik stromů. Za tu dobu na ní nebyla  závada (kromě výměny opotřebené řetězky a řetězu). I při řezání velkých špalků plným záběrem lišty  jde pila do řezu velmi dobře a nedochází zde, jako u některých pil ke klesání rychlosti řetězu. Za tu dobu se mi již dávno zaplatila. Zde je vidět, že i méně známá značka pil může být velmi dobrá.

host - 251.197 (?), 15.4.2006 12:31
Asi máte pravdu ale poradte mě jakou pilu jestli je lepší narexka na elektriku nebo klasickou motorovku ?
Dále by mě zajímalo jak je to z hlučností elektrické pilky na žadné pile nikdo neuvádí db,ale klasická motorovka docela na plnej výkon řve.Děkuji za odpověd nebo napište do mé diskuze narex vs hecht děkuji.

beny - (7), 15.4.2006 22:25
Hlučnost je přibližně 100 db. Elektrické pily jsou mnohem víc tiché, než pily benzinové. Pokud budete používat pilu pouze doma nebo na chatě k řezání dřeva na topení a neplánujete časem chodit připravovat do lesa dříví, pak Vám bohatě postačí pila elektrická. Pokud si koupíte Narexku, rozhodně neuděláte chybu. Kvalitní el. pila je silnější než nejlevnější benzinová pila.

host - 74.55 (?), 2.6.2007 21:08
Mate někdo zkušenost s el. pilou O.K.2OOO-4OO, prodává se v Baumaxu

host - 195.225 (?), 3.6.2007 16:00
El. pilu OK z Baumaxu jsem kdysi měl. Vydržela asi 2 hodiny provozu, pak se rozsypala převodovka. Navíc už při mírném sevření řetězu v řezu padal řetěz z lišty (asi nějaká šmejdská lišta)...

skolin - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78), 3.6.2007 20:52
souhlasím s Benym! narexku mám taky a je to bez problémová 10Letá mašinka... i když už se u mí něnil rotor za 1500Kč, stále je ve výborné kodici. eletrická je doopravdy i mnohdy výkonější než benzinová - jenže ta má zase vetší řeznou rychlost.. nic méně kdo s eletrykou chodí kácet stromy je podlemě zoufalc... a průměr špalku neni žádný podstatný faktor pro posuzování výkonu... pokud to ovžem neni alespoň merový vyschlý dubový kmen.. :-)

host - 47.173 (?), 13.6.2007 9:40
Mám osobní zkušenost s Narexkami. Původní provedení-polyamidové velké kolo s vnitřním ozubením - vlastně prstenec v převodovce - velmi křehké a citlivé na teplotu - rozsypalo se. Další verze - totéž kolo bandážované kovovým kroužkem. Pro rozdílnou roztažnost materiálů po zahřátí kroužek odpochoduje z polyamidu a rozšrotuje vše v převodovce. Třetí verze je tentýž kroužek na několika místech zažmolený či zamáčklý do polyamidu. Drží lépe, ale tyto vleklé problémy to neřeší. Vystřídal jsem takto tyto pily čtyři a byly vždy opraveny týmiž nekoncepčně vyráběnými díly. Smiřme se s tím, že Narex není svým vlastníkem (Festo Group) a produkuje kvalitu zapadající do koncernové politiky, tedy lepší hobby. Rozhodně to nelze srovnávat s 25 let starými (komunistickými) stroji.Tam byla úplně jiná vinutí rotorů, jiná ložiska, jiná sklíčidla. Taky ty mašiny vážily 2x tolik. A toto vám v soukromém rozhovoru v Narexu i přiznají. Jo a ekologické oleje se na mazání řetězu vůbec nehodí, protože vám zaschnou v hadičkách čerpadla a vy musíte rozebrat skoro celou pilu a vyčistit to. A řezat bez mazání nelze, to se zničí úplně všechno přehřátím.

host - 97.6 (?), 13.6.2007 16:40

Na každodenní práci profesionála samozřejmě bioolej, ale vzít pilu párkrát do roka na chalupě?

Tak si přečtěte, co vyzkoumali v Německu.....

http://lesprace.silvarium.cz/content/view/726/

host - 62.142 (?), 17.6.2007 15:36

Elektricke pily pouzivame zasadne STIHL, momentalne nejnovejsi E220, ty starsi si nepamatuji (asi E20) ale ty uz se stejne neprodavaji. Pilky jedou opravdu hodne - v dvousmennem provozu. Jediny problem byl v tom, ze po cca roce provozu pravidelne odchazely vypinace - opravdu u vsech pil, jde o konstrukcni vadu. Prestalo pracovat casovani rozbehu motoru. Pote co jsme nahradili to zpozdene spinani elektronikou, jedou pily naprosto bez problemu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz