Dolmar, Stihl, Husqvarna nebo něco jiného?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?)
15.9.2007 19:54
Na typu pily v podstatě nezáleží. Vypnutí zapalování je řešeno tak, že vypínačem ukostříte kontakt, který je na modulu zapalování. Proto, pokud není ukostřen, tak se zapalování nevypne. Příčiny - vadný vypínač, zkuste jej prostříknout sprejem na kontakty, nebo stačí WD např., upadený vodič mezi zapalování a vypínačem, přerušený vodič - je nutné obyčejnou zkoušečkou proměřit vypínač, vodič a provést kontrolu poškození. Ten vypínač je řešen jednoduššeji, jako dříve ty posuvné a měl byste zjistit závadu.   
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 186.186 (?), 14.9.2007 22:33
Mě se zdá, že když řezu s Husqvarnu na příčny řez není tak agresivní jako stilka ta se mi zdá agresivnější, ale při odvětvování se mi lépe manipuluje s husqvarnu.
A ještě jednu věc soused má husqvarnu 246 je přes 10let stará řeže dobře a je udržovaná,ale řezal sem i se stilkou (nevím přesně typ), ale byla v podobném obsahu jako Husq. i stejně stará, ale narozdíl byla mnohem častěji používaná méně udržovaná a nmohem, ale opravdu mnohem lépe řezala. Nevím ja si to mám vysvětlit jestli zrovna trefil na tak unikatní stroj ten člověk? Mě se zdá i když nerad to říkam, stilky jsou se mi zdá houževnatější pily takové odolnější vůči náročným podmíkam. Co si myslíte vy?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 15.9.2007 8:44
To by se muselo porovnat dle typů. Takto je to těžké, navíc  použití obou pil bylo asi stejné???. Stačí, aby byla pila lehce přidřená a již nemá takový výkon, nebo filtry, palivo, řetězy - vše stejný stav, druh řezaného dřeva, seřízení pily, stav vůbec řezné soupravy, druh oleje na řetěz - to jsou všechno vlivy, které mohou ovlivnit řezný výkon natolik, že rozdíl bude velký. Pocitově se může zdát výkon dané pily velký, vezmete druhou a zjistíte značný rozdíl.

host - 186.186 (?), 15.9.2007 14:51
Pane J.S.a jak velký má vliv na výkon pily olej na řetěz? Je mi jasné, přepálený nebo jinak použitý olej o tom se bavit nebudem to není dobrý nápad lít do pily, ale já dávam M6A a když nemají tak M6AD oba oleje jsou kupované jako sudové je tam nějaký rozdíl od baleného oleje co se třeba prodává na benzínkách? Toto by mě fakt zajímalo. Děkuji.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 15.9.2007 15:09
V takových olejích rozdíl nepoznáte, ale měl jsem na mysli např. M6A(D) a třeba fritovací, nebo hydraulický olej, případně PP44. Tyto oleje jsou buď moc řídké, nebo zase moc husté a nemažou tak, jak by měly ve velké zátěži. Buď moc odstřikují, nebo kladou velké odpory čerpadlu i pohybu řetězu na liště, zejména v chladném počasí. Lidé jsou schopni používat doslova co teče a je mastné, potom se ale hodně diví, když je po čerpadle.

host - 186.186 (?), 15.9.2007 15:23
V zimě když řežu tak si ten olej naředím stolním olejem na 3l M6A dávám 1l lukany, vadíto moc,že to takdle ředím. Slyšel sem, že to je lepší, protože olej v zimě je hustější tak se to má v malém poměru zředit.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 15.9.2007 19:16
Tento Váš poměr nevadí, akorát ty obyčejné rostlinné oleje mají nízké mazací schopnosti a samotné zalepují, proto to nemíchejte s menším poměrem - nejvíce to vadí v čerpadle a vedení oleje. Ale pod odstředivou spojkou na skříni motoru , na válci, ventilátoru a pod ním je to pěkná piplačka dostat to pryč. V zimě je vhodnější řidší olej, v létě to tak nevadí, pouze olej více odstřikuje, proto je vhodnější hustší - tedy normální - proti zimě. 

host - 186.186 (?), 15.9.2007 19:28
Dnes sem chvíli řezal dřevo a když sem chtěl pilu vypnout tak to nešlo musel sem to vypnout přes sytič. Bude asi nějak vypinač poškozen nebo něco jíného co myslíte? Typ pily je jonsered 2156

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 15.9.2007 19:54
Na typu pily v podstatě nezáleží. Vypnutí zapalování je řešeno tak, že vypínačem ukostříte kontakt, který je na modulu zapalování. Proto, pokud není ukostřen, tak se zapalování nevypne. Příčiny - vadný vypínač, zkuste jej prostříknout sprejem na kontakty, nebo stačí WD např., upadený vodič mezi zapalování a vypínačem, přerušený vodič - je nutné obyčejnou zkoušečkou proměřit vypínač, vodič a provést kontrolu poškození. Ten vypínač je řešen jednoduššeji, jako dříve ty posuvné a měl byste zjistit závadu.   

host - 0.150 (?), 7.9.2008 19:24

Zdravím Vás, mám doma asi 15 let starou Husku 40, řeže dobře... ale už je to hold starší pilka, čili jsem kupoval novou pilu a chtěl jsem trochu větší obsah- 60-65ccm, ale huska mně strašně zklamala s tou podzimní akcí... pila co měla být v akci u prodejce(oficiálního-uvedeného na netu!) v akci nebyla, tak jsem si koupil stihlku ms 310, má obsah 60ccm a výkon 4,4 koně.

jinak co se týče výběru já bych volil mezi Huskou a Stihlem, jsou to nejprodávanější značky... a kvalitou a cenou ale i výkonem si odpovídají... poté bych řekl že to je o tom, že někomu se líbí ta a někomu ona...

P.S. ne nadarmo se husky a stihlky používají v lese, mám několik kámošů dřevorubců a ti mají pil několik a vždy to je stilka nebo huska

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz