Nakonec jsem zkusil pilu na blind koupit, podělím se o názor. Kovové kartery nejsou, je to plasťák/poloplasťák. Kliková skříň je v malé kovové vaně uchycené do plastového skeletu. Vše ostatní je chyceno do plastu. Možná to není v této kategorii takový nedosatek, ostatní na tom budou dost podobně, jen to už není taková show jako s PS350/420, která tím dost vyčnívala. Pila je taky dost těžká, což je trochu zvláštní vzhledem k předchozímu. Co mě ale zklamalo nejvíc byla páčka sytič/on/off. Kus levného plastu, kterému se obzvlášť do polohy sytiče chtělo hrozně ztuha, celkově ten pohyb byl o strach z ulomení. Na pile bylo "made in Germany". Na plastech bylo dost otřepů a také stopy po ultrazvukovém svařování, od mainstreemu bych asi čekal trochu víc. Po zvážení jsem raději vrátil prodejci, nepřijde mi to takový all arround kolem domu, jak se traduje o PS420, v obchodě jsem držel PS350, přišla mi pocitově příjemnější + konstrukce vzbuzuje větší důvěru. PS550 neměli, prostě jsem to riskl. Výkon má samozřejmě vyšší, o konstrukci motoru jsem se moc nezajímal, ale pro pilu používanou kolem domu asi není toto zrovna rozhoující.