Dolmar PS 352

host - 249.88 (?) 
10.3.2022 0:12

Po rokoch nečinnosti tohto vlákna.

Asi pred cca 4 mesiacmi som si túto pílu vo výpredaji kúpil. Musím podotknúť že som predtým prevádzkoval D PS 32, PS 35, PS 400, PS 420.

Prvé dojmy z píly : vyzerá ako okopírovaná čínska píla.

Avšak : ergonómia, zrýchlenie, zvuk motora, spôsob akým je navrhnutý motor, prístup k čisteniu motora, zapalovanie nie je namontované na valci - tj neprehrieva sa, sytič sa po pridaní plynu zhodí, je oproti predchádzajúcim verziám o 2 kroky ďalej. Bola kompletne navrhnutá v japonsku. Bohužiaľ nie je celohorčíkový skelet ale motor je z 3 časti /2 polobloky a valec, vložene do plastového skeletu/  a od výroby bola nastavená príliš chudo. 

Problém bol zohnať mini double D skrutkovač pre nastavenie karburátora. /Nebol ani v ponuke servisného náradia DOLMAR MAKITA/. Musel Som si HO DAŤ VYROBIŤ NA MIERU.

Prvé čo som urobil je jednoduchá úprava tlmiča výfuku tj. rozpolenie výfuku, odstránenie prepážky a rozšírenie pôvodného priemeru vyústenia výfuku o cca 3 mm. následne som pridal o 1/4 ot na H a L triskách.

Za danú cenu sa z tejto píly stáva neskutočne dravá a výkonná pílka, ktorá nemá v danej cenovej kategorií žiadnu konkurenciu. 

Bohužiaľ DOLMAR-MAKITA už ukončili predaj. Ale ešte sa dá zohnať. To isté je MAKITA EA 3600, 3601. S beznáraďovým uchytením lišty nie sú žiadne problémy. Je to prevzaté z bateriových píl.

Jaro Š.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika