DOLMAR ES-2140A dobeh motora

host - 22.233 (?)
17.9.2024 9:56

benzín s nižším oktánovým číslom, ako vyžaduje výrobca, nevhodný typ sviečky, zakarbonovaná hlava valca a piest

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (91) - 145.37 (?), 31.8.2024 17:10, zobrazeno: 323x

Mám pilu DOLMAR ES-2140 A. Už si ani nepamätám ako dlho. Som s ňou spokojný. Menil som len reťaze, lišty a reťazky. V poslednej dobe som si ale všimol, že po vypnutí pily motor dlhšie dobieha a nezastavuje tak ako má. Vymenil som vypinač, nepomohlo to, vymenil som teda aj riadiaci elektronický kontrolér a pre istotu aj kondenzátor, napájaciu šnúru aj uhlíky. Nepomohlo ani to, niekedy sa lišta zastaví ako má, niekedy dobieha. Skúsil som pilu vypnúť ističom bez uvolnenia vypinača.Vtedy pila dobieha dlho. Ak pilu spustím na krátky čas, len na skúšku a vypnem, vtedy reťaz zastaví správne. Závada sa prejavuje po dlhšom zábere, nie však preťažení pily Diely som kupoval cez internet od autorizovaného predajcu v ČR.

Vopred ďakujem za rady. 

host - 22.233 (?), 17.9.2024 9:56

benzín s nižším oktánovým číslom, ako vyžaduje výrobca, nevhodný typ sviečky, zakarbonovaná hlava valca a piest

jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (91) - 145.37 (?), 21.9.2024 22:13

Priznám sa, dúfal som že sa ozve viac fachmanov. Nevadí, aj jedna dobrá rada by bodla. Vyskúšať ju by stálo za to. Žiaľ v tomto prípade to nejde. Tá pila je totič elektrická. 

Ale nezaháľal som a hľadal som aj z iných zdrojov. Jeden spôsob sa osvedčil. Hovorí sa: Ak nevieš ako ďalej, prečítaj si návod. A tam je o tomto probléme zmienka. Príčinou je podľa návodu opotrebenie uhlíkov. Tie som mal ale vymenené. Pokúsil som teda vyškrabať drážky komutátora bez demontáže rotora. A zdá sa, že sa niečo zmenilo. Dobeh sa podstatne zlepšil a povedal by som, že je to OK. Sezónu už ukončím. V zime sa ale asi pustím do celkového repasu. Pilu by som chcel rozobrať, komutátor osústružiť a vymeniť ložiská. Vymeniť by som chel všetko, čo sa bude dať. Predbežne sa to zdá, že súčet cien nových dielov bude vyšší ako hodnota novej píly. Tá moja stará by si ale zslúžila žiť ďalej a neskončiť v odpade. Svoje si odmakala.

DOLMAR-u zdar.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024