chirurgická pila - výběr

host - 54.124 (?)
8.5.2011 23:08

Zdravim pilu Solo 637 mam 2 roky a nemuzu si ji vynachvalit tejdne kacim prumerne 2 stromy a jedina zavada po roce sem si propich primer. Dalsi priklad v 10 metrech mi skřipl pilu kmen kterej sem odřizl a letela dolu i snim nastesti pojiska na popruhu zafungovala a sla dolu jenom pila a ne ja. Ale chci řic dopadla přimo na beton slezl sem dolu mislel sem ze je v háji ale na prvni natahnuti chytla nikde nic neprasklo a funguje dal bez problemu. Mužu doporučit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 56.254 (?), 24.12.2007 20:42

Tak, jsem konečně pilu otestoval. Celkový dojem mám dobrý, především mě natchl motor, který dobře akceleruje do záběru a jen tak se nepřidusí. Po kratkém zahřátí spolehlivě chytá a dá se pohodlně startovat i na stromě v závěsu. Antivibrační uchycení rukojeti opravdu dobře plní svou funkci. Těžiště je pro práci s jednou rukou vyhovující, jen po nějaké době pila trochu ztěškne, nepatří v kategorii chirurgických pil k nejlehčím spíš k průměru. Je to něco za něco - za výkon 1,9kW. Ale možná stačí jen trochu častěji cvičit a posílit si hlavně předloktí. Plastová konstrukce pily mě trochu zneklidňuje, hlavně při lození v koruně stromu, kdy se občas člověk nevyhne klepnutí o kmen.

jv

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 24.12.2007 20:54

K tomuto bych dodal,že plastové kryty nejsou na závadu a mnohdy vydrží plast víc než kov - z pohledu nárazu a jeho absorpce ohnutím - nedojde k ulomení. Horší je to s plasty z hlediska tepelné stability - neměnnost tvaru. To ale na krytech většinou nevadí.

host - 56.254 (?), 25.12.2007 20:29

Nejsem si jistý, že by to byl jen plášť z plastu. Myslím, že to bude celá nosná konstrukce, bloky spojené do těla pily.

jv.

host - 190.194 (?), 15.4.2011 10:17

Chtěl jsem se zeptat pána xxx co ji koupil na případné další zkušenosti s pilou SOLO 637, zvažuju její koupi, na ořez ve výškách, jediný konkurent cenově srovnatelný pro mne pila Echo CS-350TES o které jsem moc nenašel mimo videa. Díky Roman Olomouc

host - 54.124 (?), 8.5.2011 23:08

Zdravim pilu Solo 637 mam 2 roky a nemuzu si ji vynachvalit tejdne kacim prumerne 2 stromy a jedina zavada po roce sem si propich primer. Dalsi priklad v 10 metrech mi skřipl pilu kmen kterej sem odřizl a letela dolu i snim nastesti pojiska na popruhu zafungovala a sla dolu jenom pila a ne ja. Ale chci řic dopadla přimo na beton slezl sem dolu mislel sem ze je v háji ale na prvni natahnuti chytla nikde nic neprasklo a funguje dal bez problemu. Mužu doporučit.

host - 190.194 (?), 9.5.2011 9:25

Díky moc za doporučení, pilu jsem si koupil před 3mi dny, jen jsem ji zhlehka vyzkoušel a jsem nadšen. Chci se ještě zeptat, jak jste zabíhal motor, v návodu píšou použít směs 1:40 pro záběh, prodejce tvrdil, že nechat normální poměr a pilu nevyhánět moc do maximálních otáček. Děkuji, Roman, Olomouc

host - 159.122 (?), 9.5.2011 22:40

Dobry den 2 nadrž sem ji šetřil pak sem jel na plno 5 litovej kanistr sem jel 1:40 solo olej. Pak použivam na všechny pily olej VX husqvarna 1:50 a benzin jenom Shell mam špatni skušenosti. Doporučuju když stoji pila dele než mesic tak ji ntočte a nechte ji chvily bežet at se nezanesou trysky at je to jakakoliv pila.

host - 190.194 (?), 16.5.2011 12:27

díky opět za radu, dodržel jsem ji, druhou pilu mám Stihl, tak nechávám i olej Stihl, ještě mám jeden dotaz, jestli jste nějak řešil seřízení otáček volnoběhu a při max. zátěži po záběhu pily, ve Stihlu mi to po záběhu jejich pilky bylo přímo doporučeno a provedeno. děkuji. Roman

host - 217.173 (?), 17.5.2011 21:44

Zdravim ja sem to neřesil po určity dobe sem pocejtil že zeslabla tak sem si ji posteloval sam ale jestli to neumite tak do servisu ale neni servis jako servis mam v okruhu 3 km od baraku 2 sevisi a vozim pily 40 km daleko spatni zkusenosti.Solo ma trubkovy stelovaky malo kdo je ma samorejme Solo servis ano musel sem si je vyrobit nechtely my je prodat. a co jinak spokojenost ja tet budu kupovat velkou Solovku 681se s nima spokojenej mam jeste Husgvarnu 359 a občas problem prave s benzinem mo nachylna na stsv benzinu.Naschle

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz