Rybíz a josta výhonky

host - 91.196 (?)
14.5.2024 18:04

Stromek pustil výhonek znamená co, prosím? Pokud z půdy poblíž paty kmínku, tak to nejspíš bude podnožovina-meruzalka. Josta mimo hlavní keř? Jste si jistá, že jde o stejnou rostlinu? Může jít i o semenáček, ale taky o přirozené zmlazování, které je normální, ba žádané! Nebo taky o zcela jinou bylinu, dřevinu... Jak daleko byl ten výhonek mimo, byl s kořeny -či pohříženou větví hlavního keře spojen? A to zasazení jste provedla teď, tzv.zazelena? SPCH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 118.76 (?), 14.5.2024 17:51, zobrazeno: 602x

Hezký den, mám výborný červený rybíz stromkový /bohužel neznám odrůdu/ a pustil výhonek. Mám ho nechat anebo odsrtranit. Stejně tak Jostu keříčkovou, rovněž pustila výhonek mimo hlavní keř. Zasadila jsem ho jinam, bude plodit?

Děkujii za rady.

host - 91.196 (?), 14.5.2024 18:04

Stromek pustil výhonek znamená co, prosím? Pokud z půdy poblíž paty kmínku, tak to nejspíš bude podnožovina-meruzalka. Josta mimo hlavní keř? Jste si jistá, že jde o stejnou rostlinu? Může jít i o semenáček, ale taky o přirozené zmlazování, které je normální, ba žádané! Nebo taky o zcela jinou bylinu, dřevinu... Jak daleko byl ten výhonek mimo, byl s kořeny -či pohříženou větví hlavního keře spojen? A to zasazení jste provedla teď, tzv.zazelena? SPCH

host - 118.76 (?), 14.5.2024 19:51

Moc děkuji za rychlou reakci na můj dotaz.Jak píšete, u stromkového rybízu je to poblíž paty kmínku, Co s tím tedy dělat? Co se týče Josty, spíše bch to tipovala na semenáček, byla asi do 1 m od staršího větvení Josty.  Mám ji zasazenu druhým rokem, je krásně zelená asi 30cm vysoká. Jen nevím, zda by jako semenáček plodila?

host - 248.202 (?), 14.5.2024 21:17

Výhony meruzalky u paty kmínku u stromkového rybízu i angreštu se odstraňují co nejhlouběji to jde (většinou vyrážejí opakovaně).

Josta jako semenáček pochopitelně plodit bude, jaké bude mít plody uvidíte - u jejích semenáčků bývají různé kvality. Já ji množila řízkováním.           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz