U nás na jižní Moravě začínají kvést sněženky a bledule, raší tulipány, krokusy, narcisky. Je to krásnej pocit pozorovat jak se všechno probouzí. Už se těším až bude všechno v květu.
Dobrý večer. Ačkoliv chodím hodně do Šumavských hvozdů ještě jsem je nenašel/ dvanáct měsíčků u ohně/, ale až je najdu možná že budu sklízet jahody i v lednu. Nyní již vážně. Je fakt, že byl teplý podzim. Dále je třeba pro celoroční sklízení hlávkového salátu v pařeništi přírodně topit. Na podzim těsně před příchodem mrazů je třeba nakosit trávu a tu našlapat do skleníku - pařeniště a přikrýt hlínou. Tráva se zahřívá a zelenině dodává potřebné teplo. Výsledek je ten, že o vánocích máme čerstvou zeleninu. Tráva je v pravdě strategická surovina, která čeká na svůj bum. Roste všude a zadarmo. Zdeněk
Po krátké a kruté zimě jsem o víkendu prohlížela záhony a zjstila jsem, že už raší skoro všechny cibulky narcisů. Modřence a hyacinty zatím spí a sněženky už kvetou. Chodím se na ty zelené špičky dívat pětkrát denně, brzy zjara stačí člověku tak málo :)
Já loni na podzim překopávala záhon a tak jsem všechny cibuloviny vyrila a znova zasadila. Zatím leze jen modřenec a irisky.Ale zbytek- narcisy, tulipány,hyacinty, krokusy,sněženky... nic.Buď teprve vyraší, nebo letos ani nepokvetou...:-(((
U nás na jižní Moravě začínají kvést sněženky a bledule, raší tulipány, krokusy, narcisky. Je to krásnej pocit pozorovat jak se všechno probouzí. Už se těším až bude všechno v květu.