Číhám na jaro.Dnes jsem na své chaloupce objala své keře a vyčistila zahrádku po zimě.Hrabala jsem zahradu.Stále je chladno, ale jaro už očas zavoní.Sněženky už vystrkují hlavičky a moje fena Nalinka byla tak jako já šťastná.Jaro už se blíží.
Pokud je slunečno a nefouká příliš studený vítr, teplota vzduchu na slunci je minimálně cca 11 stupňů tak včely vylétnou.I třeba v prosinci, pokud se takto třeba na chvilku oteplí.Záleží na nadmořské výšce.Pokud vykvetou lísky, tak je to jasný znak příchodu jara.Pak už je to jasné. :)
Číhám na jaro.Dnes jsem na své chaloupce objala své keře a vyčistila zahrádku po zimě.Hrabala jsem zahradu.Stále je chladno, ale jaro už očas zavoní.Sněženky už vystrkují hlavičky a moje fena Nalinka byla tak jako já šťastná.Jaro už se blíží.
Konečně jsem se dočkala, dneska vykvetl první kvítek talovínu, vilín už je taky obsypaný kvítky.Jinak se všechno jarní kvítí snaží překonat stále ještě zmrzlou půdu.Zbytečky sněhu jsou už jen místy na vřesovišti.Dneska v poledne se zatáhlo a spadlo pár vloček.Snad už jsou poslední.To vše na Karvinsku.Bláža
Benešovsko, půda zmrzlá, vykukují narcisy a některé tulipány. Ale- loni najaře jsem rozesadila sněženky, je jich všude plno, ale ještě nekvetou. Loni touhle dobou už skoro kvetly, je možné, že první rok po přesazení nevykvetou?
mičurinec, díky, to bud asi ono, já pak na podzim sázela ty narcisy a tulipány a vznikl zmatek, už jsem houby věděla, kde jsou sněženky, tak jsem to brala hlava nehlava...