Zvadlé listy
|
|
|
|
 |
 |
|
ella56 - Stříbrný Zahrádkář (222) - 48.30 (?) 29.7.2011 19:04, zobrazeno: 16223x
Zdravím, chtěla bych se zeptat co se děje s meruňkou, když jí takhle začaly během 14 dní uvadat listy, začalo to plodama, když na třičtvrtě stromu byly během týdne úplně scvrklé meruňky a teď zase listy, je to odrůda Velkopavlovická a každý rok dobře plodila a nikdy žádnou nemoc neměla, mám ještě tři další meruňky a ty jsou v pořádku, mám jí nějak pohnojit?děkuji E
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.130 (?), 29.7.2011 23:58
Zkontrolujte si kůru na kmínku dole u země - něco podobného se předloni stalo sousedovi. Veecot mu zvadla, pak sežloutla a opadala. Stromek zašel. Těsně nad zemí měl prožranou kůru, pod ní chodbičky - kůra odumřela... Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.130 (?), 30.7.2011 20:22
Nevím, co to přesně bylo za potvoru, bylo tady o tom psáno víckrát, je to něco jako lýkožrout. Na jiných stromech u souseda ani u mne se to nevyskytlo. L.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.130 (?), 7.8.2011 22:10
Nejdříve bych zkusila odloupnout kousek kůry, abych se neunáhlila. Pokud tam budou chodbičky jako od lýkožrouta, strom bych s ohledem na možné rozšíření porazila a spálila.V tom případě by mělo jít o drtníka ovocného, př.všežravého - dost rychle se šíří na další stromy. Poku to je ve kmeni, tak strom nezachráníte (ojedinělá větev se dá odříznout i se škůdcem). Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |