Kdyby to bylo v mých silách, slib bych dodržela. Odešly mi letos dvě meruňky (Soledano a Maďarská) i když jsem je stříkala. Nevím co se stalo, mrzí mě to, protože Maďarka mi dala každý rok plus mínus metrák meruněk. Zůstala mi pouze Kuresia, takže letos na podzim budu sázet nové. Budou to asi odrůdy Koolgat a Hargrand. Soledano nemůžu najít u žádného prodejce.
Letos mám nějaký smolný rok, protože mi kromě meruněk odešla i skvělá Nancyská.
Ta odolnost je stejná. Já jsem si kdysi tady v diskuzi přečetla radu, že pokud jsou hlášeny na jaře mrazy, mají se meruňky preventivně postříkat Championem 50 WG. Tak to každý rok dělám a s úspěchem. Všechny tři meruňky stříkám před a po odkvětu proti monilii a pak jen ten Champion proti mrazu. Ale musím se přiznat, že chodím na zdejší diskuze a lovím rady zkušenějších, které se mi vždy velmi osvědčily.
Vaša Maďarská ma plody malé alebo sú velké? Sused ná Maďarskú s drobnými plodmi. Ešte nikdy nemal na nej velké plody, pritom v literatúre sa píše že Maďarská má plody velké. Maďarská mu dozrieva spolu s Bergeronom.
Kvitne vám Kuresia ružovobielymi kvetmi alebo sú kvety čisto biele?
Kdyby to bylo v mých silách, slib bych dodržela. Odešly mi letos dvě meruňky (Soledano a Maďarská) i když jsem je stříkala. Nevím co se stalo, mrzí mě to, protože Maďarka mi dala každý rok plus mínus metrák meruněk. Zůstala mi pouze Kuresia, takže letos na podzim budu sázet nové. Budou to asi odrůdy Koolgat a Hargrand. Soledano nemůžu najít u žádného prodejce.
Letos mám nějaký smolný rok, protože mi kromě meruněk odešla i skvělá Nancyská.
Hladám rannú odrodu marhule dozrievajúcu pred Bergevalom u ktorej nebudú pred dozrievaním praskať plody. Ako je to s praskaním plodov u Ledany a Soledana v daždivých rokoch pan Geronimo?