Sloupovitá meruňka
|
|
|
|
Melisa - Stříbrný Zahrádkář (300) - 152.25 (?) 21.2.2013 8:11
Nojo, ale zase, kdyby jiná, kvalitní a kamenná zahradnictví byla trošku čipernější, tak už dávno prodává vhodné stromky s komentrářem, že jde o odrůdy vhodné k tvarování do sloupovitého tvaru... protože "normální" člověk prostě neví, které stromky se k tomu hodí.
Myslím, že si tolik lidí objednává z katalogů, protože jsou tam rostliny prostě líp popsané (nechme stranou, nakolik je to pravda či zavádějící) - ale často v zahradnictvích jsou jen haldy rostlin bez jakéhokoliv popisu a nemůžete očekávat, že jakkoliv ochotný zaměstnanec bude s vámi obcházet hodinu a vykládat, jak moc která rostlina naroste a kam je vhodná.
Jako příklad už jsem tu jednou v nějaké debatě uváděla brněnské zahradnictví, kde nabídka růží sestávala z toho, že na stole ležely ruličky růží zabalené v igelitu a nadepsané - růžová, červená, žlutá. Nic o odrůdě, nic o vzrůstnosti, jestli je pnoucí či keřová... tak se nedivím, že kdo třeba až tak nebádá na internetu, sáhne po katalogu - a nemusí to být proto, že by chtěl být klamán.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 148.21 (?), 15.1.2013 17:09
Aj mne prisli oba katalogy, a najviac som sa nasmial na cene priesad, a cene orecha kralovskeho (33eur) a ani sa neunuvaju napisat odrodu.
Na stlpovitych neviemvsetko co, som sa uz ani nepozastavil, to tam je kazdy rok (jasne ze je to oblb).
Ponuka exotickych stromcekov sa takisto rozsirila (citrony, mandarinky, banany (odolne voci zime a mrazu ha ha).
Inak obrazky ju tak jasnych farieb, ze ma z toho rozboleli oci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 15.1.2013 17:33
Asi to někdo koupí, jinak by to nenabízeli. Bohužel, stále se najdou tací, kteří zaplatí jen proto, že je to novinka, rarita, exotika. Nechci být zarputilým odpůrcem všeho nového a tvrdit, že máme žmoulat jen Míšeňské a Strýmky, ale některé nabídky fakt hraničí se zdravým rozumem. Na druhé straně, jestli radost z koupě pro někoho takovou cenu má, asi mu to za to stojí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.140 (?), 15.1.2013 21:49
nepřestává mne fascinovat, jak moc se leckteří prodejci snaží udělat z obyčejných odrůd sloupovité..proč taky prodávat merunky za 150, když to jde za 800.. taky už jsem viděl sloupovité merunky, jak ponechané volnému vývoji pěkně větvily již od země:-) žádná taková není, pokud si to někdo zapěstuje a tvaruje do kordonu, je to něco jiného. david
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.186 (?), 20.2.2013 21:09
Opravdu sloupovité odrůdy jsou zatím jen u jabloní, od těch ostatních druhů ovoce zatím neexistují, prodejci jen šidí lidi... Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.119 (?), 20.2.2013 21:28
|
|
|
|
|
|
|
Melisa - Stříbrný Zahrádkář (300) - 152.25 (?), 21.2.2013 8:11
Nojo, ale zase, kdyby jiná, kvalitní a kamenná zahradnictví byla trošku čipernější, tak už dávno prodává vhodné stromky s komentrářem, že jde o odrůdy vhodné k tvarování do sloupovitého tvaru... protože "normální" člověk prostě neví, které stromky se k tomu hodí.
Myslím, že si tolik lidí objednává z katalogů, protože jsou tam rostliny prostě líp popsané (nechme stranou, nakolik je to pravda či zavádějící) - ale často v zahradnictvích jsou jen haldy rostlin bez jakéhokoliv popisu a nemůžete očekávat, že jakkoliv ochotný zaměstnanec bude s vámi obcházet hodinu a vykládat, jak moc která rostlina naroste a kam je vhodná.
Jako příklad už jsem tu jednou v nějaké debatě uváděla brněnské zahradnictví, kde nabídka růží sestávala z toho, že na stole ležely ruličky růží zabalené v igelitu a nadepsané - růžová, červená, žlutá. Nic o odrůdě, nic o vzrůstnosti, jestli je pnoucí či keřová... tak se nedivím, že kdo třeba až tak nebádá na internetu, sáhne po katalogu - a nemusí to být proto, že by chtěl být klamán.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|