Shalah ananasnyj

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?)
1.8.2022 22:17

Mám asi sedmiletý stromek, meruně zrajou postupně obírám je asi týden.Forum jsem měl taky, z ananasek měla nejchutnější plody, ta kořenitost byla taková jemnější asi jako u Vanillycot nebo Znojemské.Forum jsem vloni zrušil, po napadí šarkou byly meruně nepoživatelné, zrála zároveň s VP.Znojemská a Sirena budou zrát za pár dnů.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 1.8.2022 18:07, zobrazeno: 1009x

Celkem odolná meruňka arméského původu.Plody jsou střední velikosti, dužina je krémově bílá, silně aromatická, velmi sladké kořenité chuti, podobné cukrovým melounům.

Shalah ananasnyj
Shalah ananasnyj
Shalah anasnyj
Shalah anasnyj
Shalah anasnyj
Shalah anasnyj

host - 213.137 (?), 1.8.2022 20:27

Uzrála vám teď až s Bergeronama nebo je to starší foto?

Meruňky co mi zrály nyní vlivem zataženého počasí a dešťů moc nedozrály, takže šalah vám zůstal dost sladký oproti jiným meruňkám?

Měl jsem několik meruněk Forum, jsou si velice podobné s šalachem jak se dívám, Forum zrály ale před Velkopavlovickou, to bylo teplo a chuťově byly vynikající, velmi sladké.

Takže šalah je pozdnější než Forum, sklizně se zřejmě nepřekrývají, máte i Forum? MH

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 1.8.2022 22:17

Mám asi sedmiletý stromek, meruně zrajou postupně obírám je asi týden.Forum jsem měl taky, z ananasek měla nejchutnější plody, ta kořenitost byla taková jemnější asi jako u Vanillycot nebo Znojemské.Forum jsem vloni zrušil, po napadí šarkou byly meruně nepoživatelné, zrála zároveň s VP.Znojemská a Sirena budou zrát za pár dnů.

host - 213.137 (?), 2.8.2022 0:01

Šalah ananasny jsem zatím naočkoval, ale předpokládal jsem, že tyto jinak odolné kavkazanky budou odolné i šarce, no tak teda ne, fakt jak na potvoru šarka ničí ty nejlepší odrůdy, to je snad naschvál. MH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz