Podzimní sázení meruněk
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 70.240 (?) 6.11.2007 12:07, zobrazeno: 19427x
Dobrý den,
tento týden jsem konečně sehnala mladé meruňky Leskora a Karola a hodlám je zasadit. Sháním proto co nejvíce informací, jak to udělat správně. Dočetla jsem se, že je vhodné přidat kompost a také superfosfát nebo síran draselný. Můžete mi někdo poradit, jak správně mladé meruňky zasadit a co ke kořenům a do hlíny přidat a v jakém množství???
Děkuji,
Lenka Vajsová
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vajsová - (7) - 70.240 (?), 7.11.2007 12:34
Vážený pane Vysloužile,
moc Vám děkuji za Vaše rady. Určitě mi budou hodně užitečné, i když počasí sázení posledních pár dní vůbec nepřeje :-(
Mějte se moc krásně!
Lenka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vajsová - (7) - 70.240 (?), 9.11.2007 5:47
Jsem z Krušných hor, ale klima tu máme opravdu velmi podobné Vysočině :-) Nicméně mám ještě jednu doplňující otázku. Mám stromy nechat před výsadbou přes noc v kyblíku s vodou, nebo můžu rovnou sázet do země?
Ještě jednou děkuji za trpělivost a informace. Jsem totální začátečník.
Krásný den! Lenka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vajsová - (7) - 70.240 (?), 13.11.2007 12:01
Pane Vysloužile,
opět mám dotaz. Stromy my bohužel přijdou až dnes, v obchodě měli nějaký problém s objednávkou, ale už je u nás 40cm sněhu a další stále padá! Jsem tedy připravená na nejhorší práce v zimě, sněhu a marastu. Ale spíš mám strach, zdali to neublíží stromům a mám se do toho pouštět? Můžete mi ještě poradit?
Děkuji za trpělivost a cenné rady,
Otrava Otravná
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vajsová - (7) - 70.240 (?), 15.11.2007 7:41
Děkuji Vám za rady a názory. Já jsem zasadila včera obě meruňky! U nás je 50cm sněhu, jámy už jsem měla vykopané, ale musela jsem je skoro hledat :-) a pak znovu vyházet sníh. Bylo to opravdu náročné, dnes se nemůžu skoro hýbat, ale jsem moooc ráda, že mám hotovo. Teď ještě aby se meruňky ujaly. Dala jsem na Vaše rady, tak snad budou na jaře v pohodě. Už se nemůžu dočkat!
Mějte se moc krásně! Já se určitě zase brzy ozvu s nějakými dotazy :-)
Lenka
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|