Odruda merunky Pinkcot
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 66.105 (?), 10.10.2010 22:11
Pinkcot je jen částečně samosprašná. Takže nějaké plody mohou vzniknout i bez cizího opylovače. Pokud jde o velikost, záleží na podnoži, řezu a věku. Na WA-KO švestce při věku do 15 let mohou stačit i 3m od druhé meruňky. Na meruňkovém semenáči nebo myrobalánu v dobrých podmínkách nemusí u dospělého stromu s kotlovitou korunou stačit ani 5 m. Je to novější odrůda, takže starší stromy na přesnější porovnání u nás asi nejsou. Mimmo
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 10.10.2010 22:47
Kytky mi jdou, ale v ovocnářství jsem dost mimo. Mám meruňku Bergeron teprve dva roky a chtěla bych ještě jednu. Koukám, co píšete o Pincot a ve školce, kam chodím pro stromky ji mají. koukala jsem na NETu na charakteristiku. Vy píšete, že je opravdu chutná. Tam je, že má červenou dužinu - tak to jsem koukala a i na obrázku je hodně červená... no, já mám meruňku vžitou jako krásně oranžovou s malinko červeným líčkem. U babičky jedna moooc stará je, chuťově výborná, raná, ale co je to za odrůdu nikdo netuší. Jenom hodně trpí monilií. Nevíte, jak je to s náchylností k monilii u Bergeronu a Pincotu? A Pincot je tam na podnoži Wagenheimova - což jsem si našla, že bude slivoň.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 11.10.2010 10:49
|
|
|
|
|
|
|
host - 66.105 (?), 11.10.2010 11:57
Ta slivoň (Wagenheimova = WA-KO) je dobrá na menší stromky. Zasaďte raději na podzim a na jaře silně zastřihněte. Od 15.10. do 15.11. je ta nejlepší doba na úspěšnou výsadbu meruňky. Broskev na jaře. Mimmo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|