Nerašící na podzim vysazená meruňka
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?) 10.4.2012 17:56
Asi bych odstranil celou tu rozvětvenou "palici", ale to není v tuto chvíli to hlavní. Stromek lze opravit kdykoli během vegetace. Důležitější je, aby se ujmul. Myslím, že v tuto dobu už by náznaky pučení měly být patrné. Píšete, že stromek pravidelně zaléváte. Stromky bez listí nemají velký odpar a příliš časté zalévání nemusí být ku prospěchu Já se přiznám, že jsem na podzim zasazené stromky zalil letos pouze 2x. To ale neberte jako návod, hodně záleží na vlhkosti stanoviště, propustnosti půdy, srážkách.
Zváži bych, zda není lepší stromek vykopat, zkontrolovat kořeny, zastřihnout je do zdravého (bílého) dřeva, celý stromek ponořit na 1-2 dny do sudu s vodou a vysadit znovu. Jsou-li kořeny na řezu hnědé, odumřelé, je to zbytečné, kupte nový stromek.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.250 (?), 9.4.2012 20:40
Obávám se, že náš stromek nemá terminál, a dokud jsem si nepročetla diskuze na Zahradě.cz, ani jsem nevěděla, že něco jako terminál existuje. Stromek je rozvětvený do 4 větví, jedna je delší a sama se již rozvětvuje, ale není ve středu, svírá téměř stejný úhel prodloužené k ose stromku jako ostatní větve. Větve jsem mu zakrátila, to rozvětvení té jedné delší nechala, ale je pravda, že na víc než 3 - 5 pupenů, případně 8 na té delší větvi. Myslíte, že mám stromek ještě nějak říznout? Irena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 22.110 (?), 10.4.2012 17:22
Pokusila jsem se pořídit lepší fotky. Stromej je zákrsek, jestli mi poradíte, jak ho říznout, budu vám moc vděčná. Irena
|
|
|
|
|
|
|
host - 22.110 (?), 10.4.2012 17:23
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 10.4.2012 17:56
Asi bych odstranil celou tu rozvětvenou "palici", ale to není v tuto chvíli to hlavní. Stromek lze opravit kdykoli během vegetace. Důležitější je, aby se ujmul. Myslím, že v tuto dobu už by náznaky pučení měly být patrné. Píšete, že stromek pravidelně zaléváte. Stromky bez listí nemají velký odpar a příliš časté zalévání nemusí být ku prospěchu Já se přiznám, že jsem na podzim zasazené stromky zalil letos pouze 2x. To ale neberte jako návod, hodně záleží na vlhkosti stanoviště, propustnosti půdy, srážkách.
Zváži bych, zda není lepší stromek vykopat, zkontrolovat kořeny, zastřihnout je do zdravého (bílého) dřeva, celý stromek ponořit na 1-2 dny do sudu s vodou a vysadit znovu. Jsou-li kořeny na řezu hnědé, odumřelé, je to zbytečné, kupte nový stromek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 22.110 (?), 11.4.2012 10:19
Děkuji za návod, podle obrázku dnes větve odříznu a zavoskuji. Dám meruňce ještě šanci a budu ji držet palce, ať vyraší. Každopádně dám vědět, jak to s ní dopadlo.
Ještě jednou děkuji všem za reakce, Irena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.38 (?), 10.4.2012 18:28
Moja marhuľa sadená pred rokom sa tiež ešte len prebúdza. Vaša môže začať pučať ešte neskôr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|