Nejchutnější odrůdy meruněk
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 86.101 (?), 9.2.2016 18:45
Děkuji moc! Takže vyhazuju Spring Blusch a dodávám Auroru (jako nejrannější) a Leskoru. Jenom nevím, ta Aurora moc není k mání. Už tu nad tím sedím dva dny, tak snad to bude fungovat.
Eva
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 86.101 (?), 9.2.2016 19:19
Super. Našla jsem hezký sortiment v Uh. Ostrohu a hlavní odrůdy i v Kyjově. Ohledně švestek máte také zkušenosti? Mimo milované Durancie by to byly Presenta, Toptaste, Čač. rodna, Katinka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář (254) - 242.214 (?), 9.2.2016 21:54
Jeste si urcite nechejte misto na superranne a superpozdni. Zatim u nas nejsou moc v prodeji, ale v budoucnu urcite budou.
Ranejsi nez Aurora treba Maya Cot, Wonder Cot, nebo Pricia
A hlavne ty pozdni, ktere dozravaji az do rijna (myslim, ze ve vasem vyberu mate nejpozdnejsi srnovou Puget Gold) - podle doby zralosti po Bergeronu: Frisson, Farely, Farbaly, Congat, Farhial, Farlis, Fardao, Farclo
U nas se zatim prodava jen Farbaly co vim.
|
|
|
|
|
|
|
host - 86.101 (?), 10.2.2016 8:43
Ano, ty superpozdní mě moc zajímají, jenže je o nich informací málo. Někdy se mi i nedaří dopátrat přesná doba zrání. Mám zatím za to, že je VP 0, Hargrand +3, Harlayne +6, Bergeron +8 a u Puget Gold a Gold Bar jsem ani přesnou informaci nenašla. Farbaly by měla být až +38? Je tam teda velký skok od Bergeronu s pouhýma +8. Máte info, kde se ty superpozdní dají sehnat?
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 10.2.2016 9:01
Kdyby ty superpozdní meruňky taky superpozdě kvetly, to by bylo terno... Stálo by za to zjistit, jestli v našich podmínkách stihou dozrát do odpovídající kvality. Taky je pravda, že první Aurory se jedí s úžasnou chutí - vlastně jim konkurují jen třešně, snad ještě jahody a rybíz. V září, kdy je plno hrušek, jablek, rynglí, švestek, hroznů a broskví už ty meruňky tolik nevychutnáme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 47.253 (?), 10.2.2016 10:14
Tak předně meruněk není nikdy dost.
Ad pozdní odrůdy. Osobně nemám zkušenosti. Ale ledničtí experti mě od odrůd zrajících týden až 2 po Farbaly odrazovali - že ani u nich! nestíhají dozrát do rozumné chuti. Ne že by nebylo sluníčko, ale v srpnu už bývá chladno. Nestojí to za to. Přimlouval bych se raději za rané a max lehce pozdní.
Mittwoch
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|