Nejchutnější odrůdy meruněk

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
10.2.2016 9:01

Kdyby ty superpozdní meruňky taky superpozdě kvetly, to by bylo terno... Stálo by za to zjistit, jestli v našich podmínkách stihou dozrát do odpovídající kvality. Taky je pravda, že první Aurory se jedí s úžasnou chutí - vlastně jim konkurují jen třešně, snad ještě jahody a rybíz. V září, kdy je plno hrušek, jablek, rynglí, švestek, hroznů a broskví už ty meruňky tolik nevychutnáme.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 86.101 (?), 9.2.2016 18:45

Děkuji moc! Takže vyhazuju Spring Blusch a dodávám Auroru (jako nejrannější) a Leskoru. Jenom nevím, ta Aurora moc není k mání. Už tu nad tím sedím dva dny, tak snad to bude fungovat. yes

Eva

Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 9.2.2016 18:56

Auroru má p.Zíbal ze Strážnice-záruka pravosti.

host - 86.101 (?), 9.2.2016 19:19

Super. Našla jsem hezký sortiment v Uh. Ostrohu a hlavní odrůdy i v Kyjově. Ohledně švestek máte také zkušenosti? Mimo milované Durancie by to byly Presenta, Toptaste, Čač. rodna, Katinka.

Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 9.2.2016 20:32

Mám jen čtyři Durancie, několik klonů Domácí trnky a Zelenou ryngli, ostatní jsem vykopal.Na podzim jsem vysadil Presentu, Elenu a Lipnickou.

Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (254) - 242.214 (?), 9.2.2016 21:54

Jeste si urcite nechejte misto na superranne a superpozdni. Zatim u nas nejsou moc v prodeji, ale v budoucnu urcite budou.

Ranejsi nez Aurora treba Maya Cot, Wonder Cot, nebo Pricia

A hlavne ty pozdni, ktere dozravaji az do rijna (myslim, ze ve vasem vyberu mate nejpozdnejsi srnovou Puget Gold) - podle doby zralosti po Bergeronu: Frisson, Farely, Farbaly, Congat, Farhial, Farlis, Fardao, Farclo

U nas se zatim prodava jen Farbaly co vim.

host - 86.101 (?), 10.2.2016 8:43

Ano, ty superpozdní mě moc zajímají, jenže je o nich informací málo. Někdy se mi i nedaří dopátrat přesná doba zrání. Mám zatím za to, že je VP 0,  Hargrand +3, Harlayne +6, Bergeron +8 a u Puget Gold a Gold Bar jsem ani přesnou informaci nenašla. Farbaly by měla být až +38? Je tam teda velký skok od Bergeronu s pouhýma +8. Máte info, kde se ty superpozdní dají sehnat?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 10.2.2016 9:01

Kdyby ty superpozdní meruňky taky superpozdě kvetly, to by bylo terno... Stálo by za to zjistit, jestli v našich podmínkách stihou dozrát do odpovídající kvality. Taky je pravda, že první Aurory se jedí s úžasnou chutí - vlastně jim konkurují jen třešně, snad ještě jahody a rybíz. V září, kdy je plno hrušek, jablek, rynglí, švestek, hroznů a broskví už ty meruňky tolik nevychutnáme.

host - 47.253 (?), 10.2.2016 10:14

Tak předně meruněk není nikdy dost.

Ad pozdní odrůdy. Osobně nemám zkušenosti. Ale ledničtí experti mě od odrůd zrajících týden až 2 po Farbaly odrazovali - že ani u nich! nestíhají dozrát do rozumné chuti. Ne že by nebylo sluníčko, ale v srpnu už bývá chladno. Nestojí to za to. Přimlouval bych se raději za rané a max lehce pozdní.

Mittwoch

Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (254) - 98.91 (?), 10.2.2016 12:32

Nedavno jsem se bavil s jednim Madarem a hodne si chvalil Farhial (tusim 10dni po Farbaly). Taky vzpominal, ze v Madarsku slechti odrudu pozdejsi, nez Farclo. Pro me to bylo zajimave hlavne proto, ze se tam necim takovym zabyvaji, tzn. musi tam dozrat. Je tam sice tepleji nez u nas, ale mozna, ze v nejteplejsich castech CR sance na pozdni merune je. Nedavno tu nekdo psal, ze si loni pochutnaval na merunkach v rijnu, treba si to tu precte a napise poznatky

Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 10.2.2016 13:20

Farbaly nabízí pro jarní prodej zahradnictví na Závorce.Mám ji taky, rády jí vymrzají květní pupeny, přeborník v růstu taky není.sad

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz