nejaromatictejsi odruda
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 220.249 (?) 23.7.2013 22:14
Vehardu ktoru mam nastepenu na Topende musim tiez pochvalit. Sice je uz zjedena, ale vetva ktoru mam, bola obsypana velkymi sladkymi a stavnatymi plodmi vysokrej kvality bez vynimky. Kedze moj favorit Kioto mi zial odislo, cakam netrpezlivo, ci Bergeron, ktory je vrchovate obsypany, prekona kvality Vehardy - uvidime o par dni...
Inak niekto tu pisal ze uz mu Bergeron dozrel - mam podobnu skusenost - v pripade malej nasady - par plodov, aka bola minuly rok po mrazoch, bol Bergeron predcasne zrely s predstihom 2 tyzdnov.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 224.39 (?), 24.7.2013 9:15
Ano, včera jsem dosklidil již zralé plody Bergeronu (již skoro všechny spadly) společně s Lenovou (ta chuť je fakt zajímavá - šťavnatý plod a sladká chuť s meruňkovým aroma a na konci přechází jemně do kyselkava). To současné počasí dělá divy - tady se naplno projevil vliv dešťového stínu a nejsušší oblasti ČR v kombinaci s vysokými teplotami - nepršelo tu od doby, kdy lilo během posledních povodní (všude vody až až a tady se zalévalo), přičemž o pár kilometrů dál srážky byly. Alespoň ten jíl vespod vodu trochu zadržuje.
Jinak Velboru a Veselku bych měl příští měsíc očkovat. Máte někdo Veselku? Mnoho let jsem ji sháněl - byl tehdy problém ji sehnat a když se to podařilo, tak zase byla dostupná pouze na nevhodné podnoži.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.35 (?), 27.7.2013 22:45
Dobrý večer pán Petr, podľa toho čo ste napísali má Leskora oproti Radke dlhšiu dobu zberu ak tomu dobre rozumiem. Zdraví Vás Jano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|