Nadúroda

host - 53.209 (?)
20.5.2009 8:51

Já se vždycky musím usmívat, když čtu tyto příspěvky. Jasně, i já se snažím o svou Madarskou a Redhaven starat podle pravidel zde probíraných. Naši sousedi mají 2 meruňky, o které se absolutně nestarají-snad jen před lety uřizli větve, které ulomila vichřice v létě. Pokud jim meruňky nezmrznou, tak mají stromy úplně obalené plody-právě letos už se to naklání silně nad moje rajčata za plotem... ale protože moje stromky jsou malé a meruňka plodí letos poprvé a oni nám velkoryse všechny plody co jsou nad naší zahradou nechají - tak neprotestuji:-))) a když to zmrzne, tak mě i jim...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 19.5.2009 14:47

To je asi rozumné, s vyholováním jsem se setkal taky. Jiný, než americký řez neovládám, možná bych zapřemýšlel o nějakém doplňkovém.  Snažím se řezat tak silně, aby nebylo třeba dělat probírku. Některé mladé výhonky za vegetace vylamuju, zdá se mi, že se to líp hojí.

host - 53.209 (?), 20.5.2009 8:51

Já se vždycky musím usmívat, když čtu tyto příspěvky. Jasně, i já se snažím o svou Madarskou a Redhaven starat podle pravidel zde probíraných. Naši sousedi mají 2 meruňky, o které se absolutně nestarají-snad jen před lety uřizli větve, které ulomila vichřice v létě. Pokud jim meruňky nezmrznou, tak mají stromy úplně obalené plody-právě letos už se to naklání silně nad moje rajčata za plotem... ale protože moje stromky jsou malé a meruňka plodí letos poprvé a oni nám velkoryse všechny plody co jsou nad naší zahradou nechají - tak neprotestuji:-))) a když to zmrzne, tak mě i jim...

host - 98.74 (?), 20.5.2009 10:59

Pri marhuliach som sa s takymto prístupom viac krát stretol.Sú to väčšinou staršie marhule s neznámym podpníkom ktorému vyhovujú miestne podmienky(výška podz. vody, druh a kvalita pôdy...).Neraz novovysadené mladé marhule tej istej odrody sa nedožijú iba 5-6 rokov.Takže ponechávať všetko na náhodu by som určite neodporučil.Pri broskyniach tento spôsob vedie k tomu že potom máte na záhrade nevzhľadnú metlu so smiešnou úrodou na konci konárov.Pekný deň.Stano

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz