přátelé, jak jste připraveni dnes v noci ochránit svojí úrodu proti mrazu? Před třemi týdny jsem chránil jen 2 meruňky, ale nyní jsou plůdky na všem kromě jabloní. Dnes v noci by se hodil tenhle přístroj. Walter
Pan Petr z Pardubic: Doufám, že meruňky mají autoregulaci. Mrzlo, led v kbelíku byl asi 1 cm, chřest zmrzl úplně. Bergeron zakvetl cca 5 dní před Leskorou. Poloha cca 50 km jižně Jihlavy poblíž hranice s Rakouskem.
Dnes, většina plůdků Leskory se také vyvíjí. Připojuji obrázky větévky Bergeronu a poškození mrazem u třešně Kassandra a u malin. JG
Tady mrazíky skoro totálně odepsaly Karolu a Tsunami, hodně VP, Leskoru, Velboru i Bergeron, z poloviny Veselku. Jediná, která nějaké mrazy vůbec neřeší, je Lenova.
Tak jsem dneska prohlédnula meruňky, které kvetly přesně v tom mrazíku, květy vypadají všechny KO Možná bude nějaký, co se zapomněl a vykvetl pozděj, jen ho nevidím
přátelé, jak jste připraveni dnes v noci ochránit svojí úrodu proti mrazu? Před třemi týdny jsem chránil jen 2 meruňky, ale nyní jsou plůdky na všem kromě jabloní. Dnes v noci by se hodil tenhle přístroj. Walter
Jak je to možné že jsou takové mrazy když doteď visí na předpovědi Aladin u vás ranní minima +2 až 3°C ve 2m nad zemí? Si dělají srandu už pěkně dlouho. U nás na severu moravy mělo být dnes +5 a bylo ve skutečnosti 0,5 a to ještě u stěny baráku. Meruňky jsou tady silně probrané už z dubna, kdy taky podle nejpesimističtější předpovědi mělo být +3 a bylo -2,5 do malých plůdků. Za takových předpovědí se úroda zachránit nedá, to byste musel najistotu pod stromy topit každou noc. MH
mám štěstí, že mohu sledovat čerstvé údaje o teplotě přímo z budky ČHMÚ zobrazované na webkameře. Tak tady se naštěstí ve 4:00 zatáhlo a tak pod nulou byla jen přízemní teplota. Uvidíme zítra. Jinak meruňky mám obalené, jako vloni, tak o ně nechci přijít. Walter