Slivky prestáli mráz tiež bez úhony, zdá sa že ich bude dosť na jedenie, na lekvár aj na slivovičku. Na fotkách (bez poradia) Tegera, Katinka, Čačanská lepotica, Zelená ringlota a Althanova. IH
No ja som v tv od nasich polnohospodarov pocul nieco ine. Vraj je to najucinnejsie a funguje az do teplot -6 pripadne -8. Sviecky tak -5 ale len s glycerinovo-vodnou hmlou kvoli isolacii. Len pri striekani vodou je spotreba vody prilis velka a malo kto je na to technicky vybaveny. Neviem, co rozumiete pod usychanim ladu. Je pravda ze voda sa musi striekat nepretrzite.
Neviem, co rozumiete pod usychanim ladu.
Z ladu musi kvapkat voda a byt mokry, nesmie voda na povrchu cela zmrznut kedze potom sa skupenske teplo prestane tvorit. Problem pri nizkych teplotach bude aj v tom, ze na strome sa vytvara velka vaha ladu a strom to nemusi uniest, resp. Vetvy sa polamu.
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.177 (?),13.5.2017 18:07
Slivky prestáli mráz tiež bez úhony, zdá sa že ich bude dosť na jedenie, na lekvár aj na slivovičku. Na fotkách (bez poradia) Tegera, Katinka, Čačanská lepotica, Zelená ringlota a Althanova. IH
aktuálne platí na túto krásne jasnú letnú noc výstraha SHMÚ pre polovicu Slovenska na prízemný mráz miestami až do -4st., tak dúfajme, že to dobre dopadne - nič som nezakrýval... hlavne, keď majú začať o dva dni zase trópy...