Mráz



Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.103 (?)
20.4.2017 10:09

Sám to vyzkoušené nemám, byl to jen takový okamžitý nápad.. Prozatím vycházím z toho, že po grilování v létě ty grilovací brikety žhnuly a vydávaly teplo ještě hodně dlouho, vpodstatě až do rána. Ale aby to mělo efekt, chtělo by to bezvětří. Jestli bude foukat, tak mi připadne jako zbytečné, když vítr to teplo zpod stromu odfoukne.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 151.253 (?), 20.4.2017 23:39

Jeden teploměr ukazuje -3.5, druhý -7, takže tu (kousek od Brna, 400mnm) bude -5. Ráno počítám tak -7... frown

                     
host - 255.60 (?), 19.4.2017 15:50

Tady je komplexní text k ochraně proti mrazu závlahou, včetně tabulky citlivosti rostlin k mrazu.

                     
host - 4.115 (?), 20.4.2017 8:31

Díky, velmi užitečný odkaz.

                     
host - 6.7 (?), 20.4.2017 8:56

Dnes v radiu hovorili, ze profi su niekde inde. Pouzivaju tazku hmlu z glycerinu a vody na izolaciu a klasicke ohrievanie vzduchu pod hmlou kahanmi. Vraj je to efektivne aj na vacsie plochy. Hmlovac asi funguje ako klasicky rosic, ale je to zariadenie usposobene na tento ucel.

                     
Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.103 (?), 20.4.2017 9:30

Předpokladem k efektivnímu použití ale musí být bezvětří nebo jen vánek, při současném větru je to nanic.

                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 20.4.2017 9:33

Bezvětří ale právě dnes v noci nastane.

                     
host - 30.238 (?), 20.4.2017 9:49

Mohu z vás ještě vytáhnout pár rozumů? Jak jste radil malý gril soudek, kde dnes rozděláte oheň. Jeden takový jsem sehnal a od tchána mám i pár briket. Jakmile jej naládujete briketami, budete topeniště (rošt) budete ještě nějak přikrývat, aby brikety jen doutnaly? Nebo to dáte kus od stromu? Na kýble s uhlíky (budu pálit větve z ořezávky) budu dávat totiž ještě plech s jen malou škvírou a zatížím kamenem, aby uhlíky jen doutnaly a nezažehly plamen který by mi spálil strom.

Zatím meruňky vypadají v pohodě. Poslední 2 dny u nás bylo nad ránem jen lehce pod 0, kolem každé meruňky jsem navíc poskládal cca 100-150 litrů vody v nejrůznějších bečkách, kyblíkách atd. Takže teď jen přežít dnešní poslední (a nejhorší) mrazivou noc.

                     
Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.103 (?), 20.4.2017 10:09

Sám to vyzkoušené nemám, byl to jen takový okamžitý nápad.. Prozatím vycházím z toho, že po grilování v létě ty grilovací brikety žhnuly a vydávaly teplo ještě hodně dlouho, vpodstatě až do rána. Ale aby to mělo efekt, chtělo by to bezvětří. Jestli bude foukat, tak mi připadne jako zbytečné, když vítr to teplo zpod stromu odfoukne.

                     
Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.103 (?), 20.4.2017 11:04

Pro pána 30.238. Nedalo mi to a šel jsem to odzkoušet. Aby to rychleji prohořelo, udělal jsem jednoduchý komínek. Teď tam jsou dvě brikety, nechám to otevřené a uvidím, jak dlouho vydrží. Prozatím to nevypadá špatně.



                     
Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.103 (?), 20.4.2017 14:38

Po téměř 3,5 hodinách vypadají brikety takto, stále jsou uvnitř žhavé a vydávají teplo. Takže kotlík bude dnes pod meruňkou a místo 2 v něm budou 3-4 brikety a tak půl metru nad tím kus plechu, aby se proud tepla roztáhl do stran.


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika