Pripojuji svoje názory :
1. broskev je rozhodne více odolná než meruňka, zjistil jsem jak v literatuře, tak prakticky
2. Každy pokus o eliminaci mrazu (dle mého názoru male plody i květy jsou zhuba stejně háklivé) je dobry. Moje recepty : dukladne zalít, pod stromem vrstvu kompostu nebo hnoje (pomuže lepe než svíčka), přikrytí určitě pomůže, (tmavá textilie je ale minimálně rovnocená bíle),přikrytí ale není moc praktické a větší stromy prakticky nelze pokrýt, postřiky večer nebo v noci, stačí vodou, zadýmení. Ja používám hlavně zalévaní a vrstvu hnoje pod stromem. Při větším a delším mrazu ale nezbývá než čekat na příští rok. Pomáhá také, že některé odrůdy kvetou delší dobu, pro bohatou úrodu stačí cca 5 % opylených a nezmrzlých květů, při delším kvetení se povede, že nějaká část květů "přežije". Bohužel tuto vlastnost nemají chuťově nejlepší odrůdy (Maďarská, Velkopavlovická)
3. Jsem v Praze, jižní svah, ještě mi nekvetou (zalévám!), minimálně týden jim to bude trvat, letos by to mohlo být dobré, kvetení v dubnu je z dlouhodobé statistiky již velmi dobré.
4. Zkouším nové odrůdy z Francie, jsou odolnější ale chuťově horší, nic není prostě ideální.
Josef Novotný Praha