Marhula hnojenie ci choroba?

host - 116.7 (?)
23.7.2013 7:56

Zdravím Libore! Úplně stejně postiženou, též na podzim vysazenou meruňku mám já; odborník tvrdil, že to vzniklo přemokřením při červnových lijácích, kdy se kolem ní vytvořila menší laguna zadržené vody. Doporučil mi opakované postřiky Hycolem, a opravdu se krásně vzpamatovala. Ať se to povede i Vám, Helena

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 220.249 (?), 22.7.2013 18:11, zobrazeno: 9630x

Na jesen vysadena marhula na St. Julien na jar vyrasila ale potom listy ostali skrutene dohromady a takto vyzera teraz -  neviem co jej vadi ? Hnojenie ci nemoc?, skusal som prihnojit Fe, Mg, postrek Baycore, ale zda sa, ze nic nezabera. Netusi niekto co by jej pomohlo ?

Vdaka.

Chora Marhula 1
Chora Marhula 1
Marhula Nemoc 2
Marhula Nemoc 2
Marhula Nemoc 3
Marhula Nemoc 3

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 22.7.2013 22:07

Typoval bych to spíš na škůdce, hálčivec.

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 195.175 (?), 23.7.2013 1:22

Ahoj Libor! Na prostrednej snímke vidím chlorózu, chlorofyl ostáva už iba pozdĺž listovej nervatúry. Hnedé okraje chlorotických listov môžu byť spálené od slnka. Ako si na tom s hnojením draslíkom?

host - 116.7 (?), 23.7.2013 7:56

Zdravím Libore! Úplně stejně postiženou, též na podzim vysazenou meruňku mám já; odborník tvrdil, že to vzniklo přemokřením při červnových lijácích, kdy se kolem ní vytvořila menší laguna zadržené vody. Doporučil mi opakované postřiky Hycolem, a opravdu se krásně vzpamatovala. Ať se to povede i Vám, Helena

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 220.249 (?), 25.7.2013 22:02

Vdaka za radu Heleno. Dufam ze listova vyziva zaberie.

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 220.249 (?), 23.7.2013 21:23

Halcivca poznam zo sliviek - zdurene bodky na listoch marhule nemam, takze sanie skodcami to nebude - ziadnych som nezistil.

Skor mam dojem ze je problem vo vyzive, alebo nejaka nemoc. Listu su extremne tenke, vetvy vyholuju a listy bsa rozpadavaju. Na ten draslik Palo som tiez myslel - uz som daval siran draselny. Nevylucujem popalenie korenov - zasobnu hrst NPK na dno jamy som dal pri sadeni, mozno jarne dazde sposobili, ze sa hnojivo v zle priepustnom ile rozpustilo a s vlahou vystupalo az ku korenom. Myslite ze sa da este zachranit/ako?

Daniela Bentschova - (22) - 36.59 (?), 13.8.2013 20:49

Dobrý večer, nechcem zakladať nové vlákno, ale mám problém s marhuľami. Tento rok som mala prvú väčšiu úrodu, asi 5-7 kg plodov. Stromček je kúpený v Maďarsku, odroda Mandula Kajszi na myrobaláne. Problém je ten, že šev plodu nie je zrastený úplne, ale na mnohých plodoch len do polovice a je to otvorená cesta pre mravcov a vstup infekcie- plesní. Neviem či je to odrodová anomália, prípadne nedostatok nejakej živiny, či prejav vírusu. Stretol sa už niekto s týmto problémom a prípadne dá sa to vôbec nejako riešiť? Ďakujem za každú reakciu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz