Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10351) - 70.240 (?) 7.7.2017 11:59
Lenovu jsem koupil kdysi v Holovousích společně s Lemedou a Radkou na nějakých zakrsle rostoucích semenáčích. Lemeda už je v pánu a Radka jak by smet. Na té Radce jsem si sem přitáhl šarku. Na fotce je nová dvouletá Lejuna s prvními plody. Lejunou jsem chtěl nahradit Lenovu. Lejuna je nejoblíbenější odrůda pana Miloše Vysloužila, ovšem tyto moje první plody se nemohou s chutí jeho Lejun prozatím vůbec rovnat. Lejunu už jsem kdysi měl na podnoži M-VA-2. Velmi záhy však ukončila svoji existenci. Na M-VA-2 mám i Lealu, která v těžkém jílu stále žije, ale moc radosti zatím neudělala a to ani letos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 68.161 (?), 6.4.2020 10:40
Chutná někomu Lerosa? Uvažuju o její koupi k Leale. Leskoru mám ta mi chutná, VP považuju pořád za nejlepší. Třeba Veselka přehrává je no jak to říct, mě nechutná. Dík jestli máte někdo zkušenost. __ K. z B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 68.161 (?), 7.4.2020 3:41
Mám trošku problém tedy s Veselkou, taky sem se pro no před pár lety rozhodl a i ji trochu sháněl. Nevím tedy jak nedozrálé, ale přezrálé plody jsou u mě nedobré. Zatímco VP je medově sladká, Bergeron aromatický, mírně vláknitý, tak Veselka je nahořklá a to mi vadí. Vše srovnávám když je přezrálé. A to se stává. V optimální zralosti o.k.. K. z B.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10351) - 70.240 (?), 7.4.2020 10:40
Ve srovnání s chutí Velkopavlovické všechno bledne. Chutnější meruňka zřejmě ještě nebyla objevena. Proto já si odrůdy, které zrají kolem VP nerad pořizuju. Veselku bych už zrušil, kvůli tomu hnití, ale teď, když si hrdě po největších mrazech napřímila všechny blizny, tak to asi odložím. Hořkou jsem jí nikdy nezažil, jak píšete, spíš nahnilou a nedozrálou. Zajímavě sladká byla LEMEDA, ale už ji dlouho nemám. Můžete zkusit nějakou jinou veselskou, třeba Veminu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Opravda suché dřevěnné podlahy | 0:27 | |
|
Opravda suché dřevěnné podlahy | 14.1.2025 | |
|
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY | 8.1.2025 | |
|
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY | 8.1.2025 | |
|
Nová stodola | 6.1.2025 | |
|
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY | 3.1.2025 | |
|
|
|
|