MERUŇKY. 1. ZÓNA. nadmořská výška do 250 m n.m.. průměrná roční teplota 9 °C,... LE-1, M-HL-1, MY-KL-A, St Julien A, Wangenheimova, Torinel..., jsou tam jednotlivé pěstitelské zony
tilia.zf.mendelu.cz
S tím bych si dovolil nesouhlasit, meruňku kromě vámi zminěného meruňkového semenáče můžete dostat minimálně na myrobalánu, wagenheimově či St. Julience. Dost dobře nechápu broskvoňovou podnož pod meruňky Monclar ale proti gustu žádný dišputát. Chybi mi v praxi Isthara, udajně univerzální podnož pro žluté a modré peckoviny.
Mám možnost koupit meruňku a to odrůdu Minaret nebo Leskora. Naše n.v. je cca 420 m n.m., zahradu máme výše položenou, mírně svažitou z JV dolů na SZ s častými větry od Z. Půdu spíš lehčí. Která z těchto odrůd by byla vhodnější. Nikdo okolo (aspoň co víme) meruňku nemá, tak to chceme aspoň zkusit. Nebo se podívat někde jinde a sehnat naprosto jinou odrůdu? Jsou to odrůdy samosprašné, nebo cizosprašné?
na podzim jsem koupil dva Minarety na myrobalánu a mají se čile k světu. Vypadá to, že raší výrazně později než většina jiných odrůd, pokud to není ovlivněno termínem výsadby.
MERUŇKY. 1. ZÓNA. nadmořská výška do 250 m n.m.. průměrná roční teplota 9 °C,... LE-1, M-HL-1, MY-KL-A, St Julien A, Wangenheimova, Torinel..., jsou tam jednotlivé pěstitelské zony
tilia.zf.mendelu.cz