Exnerova meruňka

Mart - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (294) - 1.101 (?)
29.11.2013 10:11

Ano, máte pravdu, Exnarova.Rouby jsem měl přímo od majitele odrůdy, na lístku bylo připsáno že nejméně 50% plodů ma takovou velikost, spíše bych řekl že bylo psáno o průměru plodů.Ale nechce zarodit, narouboval jsem ji na podnož St.Julien A. Tak zvažuji zda ještě počkat.Ten jeden plod co byl letos vůbec nenarůstal, zůstal o velikosti cca 3,5 cm, byl bez chutě a opadl.Podobně se mi chovala meruňky Veselka, po složitém shánění ze Slovenska zarodila, polovina i více plodů opadla, ostatní byly jakoby nedorostlé, praskaly.Kolegovi kterému jsem ji dopuručil z hlediska vzhledu to dělá Veselka stejně, většina již větších plodů před dozráním je na zemi.U mne pak šla pod sekyru.Jiné meruňky rodí každoročně, velmi bohatě.Martin

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Mart - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (294) - 1.101 (?), 28.11.2013 10:05, zobrazeno: 4332x

Zdravím vás, sdělte své zkušenosti z odrůdou meruňky "Exnerova".Mám ji na zahradě asi 6 let, letos měla jeden malý plod, bez chuti, něco není u ní v pořádku.Ani násada na další rok není velká.Roste jako topol, myslím,že její dny jsou u mne sečteny.Dle šlechtitele mají být údajně plody velké až 10 -12cm.Někde jsem četl, možná tady na fóru že je silně náchylná na šárku.Martin

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 57.250 (?), 28.11.2013 10:18

12 cm meruňka? To snad po obvodu. Do plodnosti nastupuje pozdě a jmenuje se, tuším, Exnarova. Zkušenosti nemám.

Mart - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (294) - 1.101 (?), 29.11.2013 10:11

Ano, máte pravdu, Exnarova.Rouby jsem měl přímo od majitele odrůdy, na lístku bylo připsáno že nejméně 50% plodů ma takovou velikost, spíše bych řekl že bylo psáno o průměru plodů.Ale nechce zarodit, narouboval jsem ji na podnož St.Julien A. Tak zvažuji zda ještě počkat.Ten jeden plod co byl letos vůbec nenarůstal, zůstal o velikosti cca 3,5 cm, byl bez chutě a opadl.Podobně se mi chovala meruňky Veselka, po složitém shánění ze Slovenska zarodila, polovina i více plodů opadla, ostatní byly jakoby nedorostlé, praskaly.Kolegovi kterému jsem ji dopuručil z hlediska vzhledu to dělá Veselka stejně, většina již větších plodů před dozráním je na zemi.U mne pak šla pod sekyru.Jiné meruňky rodí každoročně, velmi bohatě.Martin

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz