Díry v kmenu

host - 151.252 (?)
2.4.2011 16:40

Doktor stromů-datel.Vaše merunka bude napadena nějakými dřevokoznými larvami.Na první pohled není počáteční napadení hmyzem moc vidět, podrobná prohlídka však jistě objeví třeba jen 2mm dírku nebo dírky, tedy pokud se do nich již nepustil datel... Nikdy to dřevokazné napadání mladých meruněk nebylo tak rozšířené jako poslední roky.Mě před pár roky postupně do pár roků narůžovělé larvy v lýku a dřevu zničily dvě merunky.Nepomohlo nic, vařezal jsem napadenou část kůry a vyčistil, ale stejně za pár roků merunky červi postupně sežrali i když byly velmi silnou merunkou pořád zavalování smolou, byly jich stovky a stromy přemohly.Když jsem je kácel sypaly se zpod kůry desítky narůžovělých červů...

Jediná snad částečná preventivní ochrana je staré osvědčené natírání kmenů vápnem, někdem jsem čatl že údajně bílá barva mate a odpuzuje nalétávající samice dřevokazných šmejdů.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 160.53 (?), 2.4.2011 15:27, zobrazeno: 5003x

Mám na zahradě v kmenu meruňky díry (teď šest, ale přibývají), jsou to díry pravděpodobně způsobené nějakým ptákem, vzhledem k jehlanovitému tvaru díry, díry jsou asi 5 cm hluboké a 1 cm široké... vyskytují se pouze při zemi... děkuji za případné tipy, co by to mohlo způsobit.

host - 151.252 (?), 2.4.2011 16:40

Doktor stromů-datel.Vaše merunka bude napadena nějakými dřevokoznými larvami.Na první pohled není počáteční napadení hmyzem moc vidět, podrobná prohlídka však jistě objeví třeba jen 2mm dírku nebo dírky, tedy pokud se do nich již nepustil datel... Nikdy to dřevokazné napadání mladých meruněk nebylo tak rozšířené jako poslední roky.Mě před pár roky postupně do pár roků narůžovělé larvy v lýku a dřevu zničily dvě merunky.Nepomohlo nic, vařezal jsem napadenou část kůry a vyčistil, ale stejně za pár roků merunky červi postupně sežrali i když byly velmi silnou merunkou pořád zavalování smolou, byly jich stovky a stromy přemohly.Když jsem je kácel sypaly se zpod kůry desítky narůžovělých červů...

Jediná snad částečná preventivní ochrana je staré osvědčené natírání kmenů vápnem, někdem jsem čatl že údajně bílá barva mate a odpuzuje nalétávající samice dřevokazných šmejdů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz