Chci novou meruňku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 30.1.2011 14:42, zobrazeno: 44577x
Tak jsem se rozhodl, vysadím si odrůdu meruňky, odrůdu si ještě řádně rozmyslím, podmínky by měly snad i vyhovovat, jediný roblé spatřují v pH-navíc pokud tam přidám kompost tak ten je kyselý a také zem na zahradě je cca 6-6,5 pH, navíc neznám jak vysoký je obsah CaCO3, na který jsou prý citlivé, dělat si test kvůli jedné nebo pár meruňkám je jistě fin.náročné, proto to asi těžko zjistím, nicméně pH jsem zde uvedl, proto poraďte prosím jak nelépe připravit zem pro meruňky, díky M.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.242 (?), 30.1.2011 15:58
Pane Mičuriče, mám občas silný pocit, že všechna tato zjišťování a půdní rozbory a nevím co ještě se berou přííliš vážně. Je jasné, že pro pár stromků nepoletí zaahrádkář nechávat udělat rozbor půdy, navíc každý rok je to trošku jinak. Nebudete jeden stromek dělat na velkovýrobu, ale pro radost. Vím z Vašich stránek, že umíte náádherné kytky, proč by, probůh, neměla u Vás růst meruňka. Koukněte v okolních zahradách zda rostou, pokud ano, jakoukoliv. Já osobně bych (po zkušenostech s novými odrůdami) našla na mezi myrab. podnož, vyryla, zasadila a poprosila o roub z nějaké letité meruňky v okolí. I když Bergeron je prima, docela pozdní. Elena P.S. Teď se na mne vrhnou ostatní sadaři, omlouvám se tedy předem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 30.1.2011 16:30
soused ma mnoho broskvoni, ale bohuzel kaderavost jim dela zle, merunku ma jednu-nevi nic co je to za odrudy, take jeden z vesnice mel velikou vzrostlou merunku, plodila a vsechno OK..jenze ji zachvatila apoplexie a toho se ja nejvic obavam, nevim cim to bylo-mohl spatne orezat nebo take nikdy nestrikal,...ale mohlo to byt i pudou, podlozim tu je bridlice a ta pry je kysela, stejne tak puda-u te jsem zjistil, ze je kyselejsi-viz min.muj prispevek, kvetinam i zeleninam docela rozumim, diky za uznani kvetin :-) jen to ovocnictví me nikdy nebralo a taky jsem se nikdy nestaral o teploty a klima jake tu je...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|