Zkušenosti s použitím rotovátoru na krovinořez

host - 106.98 (?)
2.1.2017 10:43

Dobrý den,

nemá někdo prosím "rozpad dílů" k pilce OM 935X? Mám ji tu v rozloženém stavu a velmi by mi to pomohlo při zpětné montáži. Děkuji za pomoc. vsadovsky@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 230.20 (?), 14.1.2007 17:30
Ahoj.já mám doma taky pilu oleo mac 935x  a jsem s ním už 8 let spokojenej.akorát mi teďko prasklo pérko na spojce a světe div se nechce se ji startovat.pérko jsem tam dal takový náhradní a tak ňák jde.chci se zeptat jetli nemáte někdo návod k této pile.moc by mi pomohl.můj mail je  frantisek.bouchal@cz.lasselsberger.com    díky za odpověď

host - 106.98 (?), 2.1.2017 10:43

Dobrý den,

nemá někdo prosím "rozpad dílů" k pilce OM 935X? Mám ji tu v rozloženém stavu a velmi by mi to pomohlo při zpětné montáži. Děkuji za pomoc. vsadovsky@seznam.cz

host - 168.239 (?), 28.4.2006 21:29
Křovinořez Oleo-Mac 022, tedy ten nejmenší koupila obec na zkoušku před osmi lety, kdy ještě nikdo nevěděl jak to funguje. Od té doby seká vesnici vždy celé léto. Denně asi tři hodiny.  Vždy na plný plyn než dojde benzín. Když je hodně zarostlo tak se nasadí trojramenný nůž a zároveň i strunová hlava. Celá leta bez jediné závady. Po dobrých zkušenostech se strojem jiné party už oddělali dvě Partnerky a nyní už dodělávají další dvě Stihlky, ačkoli se zdají nezničitelné. Měli jsme snad jen šťastnou ruku? Po téhle zkušenosti nedám na značku dopustit. Ale ty ruce!!!

host - 168.239 (?), 28.4.2006 21:35
Panebože jen ne Husqvarnu! Pokud ovšem nechcete jen běhat po servisech, krvavě platit a nakonec být rád, že to od vás někdo ještě koupí. Taková je moje zkušenost.

host, 24.5.2004 8:34
Ten příběh s psí boudou je dobrej tak do večerní šou na Nově,
ale jinak je to nesmysl. Pokud by se něco takovýho stalo,
musel by si nejdřív někdo s takovou motorovou kosou
pěkně pohrát a narafičit to. Lidi, neposlouchejte takový
kraviny.

host, 4.11.2004 12:10
lidi,to jste už docela zapoměli,co je to sranda?Píše ten člověk ,že to semlelo vašeho stredu a vašeho psa?Tak proč jste tak chytlavý.
Já jsem vyznavačem Stihla a nejdu si to hodit,kvůli tomu,že mě Husqvarňáci nemaj v lásce.Chce to jenom pevně stát na zemi a nenechat se opíjet rohlíkem,jak se aspoň u nás říká.

host - 229.91 (?), 17.1.2008 13:31

Já bych ten rotavátor viděl tak na sthávání travního drnu. Asi by to ale chtělo silný křovinořez. Se Stihlem 500, jsem drny před výsadbou stromku strhával starým trojzubem. Trochu jsem pootočil vyž. hlavu, a už to frčelo. Během chvíle jsem měl 50 plošek připravených, zasadit a pořád dokola.Je to lepší než  motyka. Rotavátor bych si rád vyzkoušel. Prozradím vám pár vychytávek na křovinořez. 1. Nedotahujte si ty řidítka uplně, trhnutím si je mužete upravovat při práci dle potřeby. 2. Do dírek, na zavěšení křov. na kovový hák popruhu, si navažte silný provaz  nebo tkanici. A  zavěste na popruh, vaše lopatky vám poděkují. Jinak ještě jeden poznatek z praxe. Na polesích se  kolikrát  válely  křovinořezy, jednalo se o Stihly FS-350, nebo 360 nevím, ptal jsem se, co jim je, odpověd, jsou pokažené. Na opravu mi stačil malý šroubováček a pul hodinna, všechny fungovaly. Od roku 1989 jsem videl jediný opravdu pokažený. Naučte se seřizovat karb. a máte na pul vyhráno! Není to tak těžké.

host - 136.252 (?), 14.2.2011 15:12

Pokud jste si nekoupil na sekání louky Husku 126R tak by mě zajímalo co za hrůzu jste si koupil a co se s ní dělo. Léta létoucí sekám Hsq 235R, mám druhou klikovou skříň  a ložiska (válec a píst původní) a sekám dál. Bude mít holka cca 15let a ještě chvíli poběží. Dělal sem i s novějšími 333R a je to kus jinde. Pokud lijete olej+benzin jak se má, mažete co se má a neblbnete se strunama šílených průměrů, tak s Hsq není problém- mimo tu 126ku, ta je hobby a moc moc se na ní šetřilo a je to znát.

Ona práce je hlavně o rukách. Když vám nějaký bezmozek nasadí při první hodině práce s fungl novou Hsq 245R kozouč mimo osazení, tak se to světe div se bude třepat. Když vám zavolá, že se to třepe a vy mu na to řeknete, nech toho a přijeď a on přrijede za hodinu s křovákem v jedné ruce a ulomeným úhlovým převodem v druhé, to si pak může majitel firmy do Husqvarny kopnout co je to za krám. Že mu stejní bezmozci za sezonu zadřou se strunou 4mm tři Oleomaky 753 za sezonu a při každé opravě se ze dvou mašin udělá jedna- funkční a MTF je poklad tak ať si třeba je. Kdyby si pracanti měli sami mašiny kupovat jak to mají soukromníci v lese, moc by jich s Oleomaky asi nedělalo. Ale jo posekají, ale svižnost stihlů a husqvaren jim chybí. Řekl bych co se životnosti týče tak top je Stihl (350,450 a profi 4-mix), pak Huska, Dolmary a pak OM. Patrner je rozpočtová marketová mašina, zkušenosti s nimi jsou všelijaké. Jede, ale žádná sláva a životnost všelijaká. Někomu bez větších problémů 5let jede No problem, jiný má tři roky starou mašinu s přidřeným motorem bavíme se o 422X. S novějšími modely nějak nechceme expedimentovat na zákaznících.

A k tématu Kultivátorů na křovinořez, nevím no, pokud to chcete udělat dobře kupte si kultivátor, ne mini něco nasunuté na hřídeli hnané křovákem jakékoli značky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz