Nejprve bych Vám osvěžil paměť, že toto téma je v této fázi o emisích motorů - porovnání SV a OHC, OHV. SV není jen B+S, ale dříve masově používaný Tecumseh. Tedy není to z mé strany nějaké snižování úrovně motorů, zaměřené na B+S. Že máte nyní na výběr u B+S z motorů, které mají vyšší úroveň než klasické SV motory, je zásluha Hondy. Ano, je to tak, neboť když vzpomínáte malotraktor, tak já jsem v roce 1995 mohl vybírat motor OHV Hondy(GXV 160), jen o 1500,-Kč levnější B+S SV, nebo náš 2 takt. Honda nasadila těmito motory laťku hodně vysoko a ostatní výrobci měli 2 možnosti, buď to zabalit, nebo se snažit konkurenci vyrovnat. Nejprve se u nás prodávaly profi modely GXV, potom začala Honda vyrábět GCV motory, které jsou ideální na sekačky a farm malotraktory. To ale byla konkurence ne profi řadě jiných výrobců, ale diametrálně odlišná úroveň a nabízená kvalita proti zejména sekačkovým SV motorům. Jak zde už bylo uvedeno, tak na motorech OHV a OHC je třeba, dle počtu provozních hodin seřídit ventily. Je to ale snadné a je to otázka chvilky. Na motoru SV nic neseřídíte a není to plus, ale mínus. Po delší době provozu se opotřebením zvětší vůle a jejich seřízení je značně složité, což se vlastně vůbec nedělá, pokud se z nějakého jiného důvodu neopravuje motor. Větší vůle ventilů znamená zase více emisí, vyšší spotřebu a nižší výkon. Z pohledu počtu nastavování ventilů jsem na Hondě GXV 160 seřizoval - resp. ověřoval nastavení ventilů od r. 1995 3x, korekce byly minimální, ale motor neprovozuji profesionálně. Co si pořídíte je pouze Vaše věc a je dobře, že B+S nabízí motory, které jsou kvalitativně i cenově na úrovni. Ovšem z pohledu technického pokroku a provedení motorů nejen po stránce úrovně emisí a výkonových parametrů, ale také po konstrukční stránce je to Honda, kdo jednak podstatně déle vyrábí motory OHV a OHC, ale také je vedoucím výrobcem motorů v této oblasti. Je to v podstatě stejné, jako v tom článku. Milióny lidí si koupili levné SV motory, protože jsou levné a emise je vůbec nezajímají. Přitom na kvalitnější motor mají, ale na něj nezbylo, když se pořizoval Sausfork.