Životnost dvoutaktního motoru



J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?)
2.2.2008 22:48
Pro zajímavost - měření vůle pístního kroužku ve válci, směrová značka - k výfuku pro správnou montáž pístu na klikovku. 
Měření vůle pístního kroužku
Měření vůle pístního kroužku
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 151.203 (?), 2.2.2008 23:55
Pokud jste profík, dvě pily byste měl mít u sebe alespoň v podobných případech, kdy se pracuje v místech, kde je nutné poraženou hmotu okamžitě zpracovat aby nepřekážela. Už třeba pro situaci, že nejde vyndat sevřená pila z řezu. Nicméně pokud budete dělat v silné hmotě, tak za tři až čtyři roky pilu utaháte. Ve škole nás učili, že pila je spotřební zboží postavené na rychlý výkon, ale jen na drobné opravy. větší se zpravidla nerentují (u starších pil). A dnes to říká dost profesionálních lidí, že opravovat v dnešní době motor nemá smysl. A nejde u hodně používané pily ani tak o motor, ale o antivibrační vybavení pily, únavu materiálu a další drobnosti, které zajišťují pohodu při práci s pilou.  Vývoj pil a dalších zařízení jde stále dopředu a dneska bych si pro profesionální práci již nekoupil jinou pilu, než tu která má brzdu řetězu i na pravé ruce. U křovinořezů je to obdobné - za tři roky máte vytlučené pouzdra hřídele. Jistě - lze opravit. Ale jak mi řekl servisman ke kterému jezdím - raději nový než si nechat toto opravit. Protože opět jsou tam další drobnosti již opotřebené. Od spojky, antivibrační systém až po membrány  karburátoru. A mohu opravovat po částech a nebo kupit nový a ten starý si nechat do rezervy nebo ho dát nějakému zahrádkáři, sdružení apod. 

Pravda ale je taková, že zahrádkáři se zas naopak leckterá oprava rentuje. Pro něj není luxus odejít od rozdělaní práce a odjet několik kilometrů do servisu a třeba počkat týden na opravu. Je to tedy úhel pohledu.

            
host - 64.22 (?), 2.2.2008 21:35
Ano - tak tento údaj mě také zajímá. Dá se tedy říci, že 1 rok profi dřevorubecké práce je tak 1000 motohodin z životnosti pily?  Nebo kolik odhadují ostatní diskutující?

Michal T.

               
ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 106.2 (?), 2.2.2008 21:41

Mám údaje iba zo staršej normy, tak to berte iba ako orientačne. Podľa toho by mal pilčík denne pracovať s pílou max. 240min. S toho sa dá ľahko odvodiť ročný výkon, mínus nejaké tie dni nepriaznivého počasia, príp. dovolenka v horšom prípade maródovanie a pod.

                  
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 2.2.2008 22:48
Pro zajímavost - měření vůle pístního kroužku ve válci, směrová značka - k výfuku pro správnou montáž pístu na klikovku. 
Měření vůle pístního kroužku
Měření vůle pístního kroužku
                     
host - 132.223 (?), 6.2.2008 0:04
Vážení mistři,běžně na tyto trapné otázky nereaguji,ale podlehl jsem.Není dvoutakt jako dvoutakt,pokd zakoupíte nějaký drek ze skvělých nabídek místní marketů kde na nic kvalitního v tomto sortimentu nenarazíte,tak se nedivte že to klekne když to nejvíc potřebujete.Nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci,z tohoto velice pravdivého úsudku lze usoudit že kvalitní,značkový výrobek i za poněkud vyšší cenu se nedá porovnávat s marketovkou za pár "stovek".Při dodržování návodů k obsluze značkového stroje Vám bude sloužit dlouhá léta,ale jsou mezi námi tací kterým to nejde vysvětlit a toto nechápou a ptají se na "ptákoviny.Osobně uznávám v tomto směru Stihl,Husqvarna,po zbytku nepátrám.Pokud je někdo hovado a takových strojů si neváží tak tomu patří dát tupou kosu a pilu rámovou,aby se probral s pozdravem Jaromír
                     
host - 126.33 (?), 8.2.2008 10:25

Mistře Jaromíre

Jenže ne každý potřebuje značku pro machrování  před sousedem zahrádkářem.

Pro hobby použití (myslím petkrát za rok křoviňákem vyžínat kousek trávnika před chatou jsou tyto často předražené stroje zbytečnost.

Takový stroj zničím pravda třeba už za 7 let ale to si pak raděj koupím nový než vyhazovat starou neojetou "husku" jen pro to že nemůžu něco sehnat a výroba u někoho na zakázku se nerentuje.

                     
host - 151.203 (?), 8.2.2008 17:08

To se dá podepsat -na hobby práce si kupovat drahý stroj je nemoudré. Ale nešel bych si nic koupit do supermarketů, pokud nemá prodávaná značka stroje servisní síť mimo supermarkety. Stejně jako internetové obchody. Ještě bych zvážil dostupnost servisu. K dobrému stroji se ale nechá také přijít přes profesionální firmu, která tak po třech až čtyřech letech raději pily či křovinořezy vymění. A někdy za rozumný peníz prodá starší, ale pro hobby práce velmi kvalitní techniku. Nicméně profíci používají poměrně výkonné a těžké stroje, které u většiny zahrad nemají opodstatnění.

Je ještě řešení si třeba křovinořez půjčit v půjčovně. Ale ta musí být při cestě - zajíždět je opět nákladné. Výhoda je, že když někdo v týdnu jde vykrást chatu, tak tam nenajde co by stálo za to odnést. S výjimkou DVD, telky, MP3, konzerv pro psy a kočky apod.

         
host - 176.156 (?), 18.2.2008 22:39

Životnost zahradní techniky je cca 10 - 15let, samozdřejmě záleží na údržbě a nadimenzování stroje. Na častou jízdu po městě si také nepořídíte Hummer a do terénu Smarta Záleží co budete řezat, jak často, jaké množství. Obecně platí: stroj by měl o třídu předimenzován a vrátí se vám to v životnosti a cenách za opravy, protože spousta lidí tyto stroje často přetězuje. Pracuji jako sevisák a prodejce v HSQ a doporučuji buď HSQ nebo Stihl. Zajděte si do obchodů pily osahat protože mají rozdílnou ergonomiji a hmotnost a nakoupit podle toho která Vám padne do ruky a bude Vám vyhovovat i postránce výkonu který požadujete. Přeji dobrý nákup. Pepe

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika