Zahradní traktůrek

host - 71.8 (?)
16.6.2008 19:38

Pochybuji, že náprava je litinová. Litina je sama o sobě křehká.Spíš je to zušlechtěný ocelový výkovek což je rozhodně lepší než nějaký svařenec.

Jinak Partner, Hq, Johnsered,  a Electrolux má tu nápravu standartně taky.

Jinak jsem dnes u Partneru nabrousil pořádně kudly a tráva se mi během sekání i v dešti vůbec necpala což mě mile    překvapilo jelikož jsem měl s mokrou trávou problémy.Občas se zacpal tunel. Není potřeba ani dmychadlo jako u JD jen hlídat ostrost kudel.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 71.8 (?), 16.6.2008 19:38

Pochybuji, že náprava je litinová. Litina je sama o sobě křehká.Spíš je to zušlechtěný ocelový výkovek což je rozhodně lepší než nějaký svařenec.

Jinak Partner, Hq, Johnsered,  a Electrolux má tu nápravu standartně taky.

Jinak jsem dnes u Partneru nabrousil pořádně kudly a tráva se mi během sekání i v dešti vůbec necpala což mě mile    překvapilo jelikož jsem měl s mokrou trávou problémy.Občas se zacpal tunel. Není potřeba ani dmychadlo jako u JD jen hlídat ostrost kudel.

host - 147.198 (?), 16.6.2008 20:07
Posledni dobou se o trakturky take dost zajimam.myslim ze JD vedi co delaji.Mam 4000m pozemku ktery potrebuji sekat a rozhodl jsem se pro traktor John Deere LA 115.Na ceskych strankach ho najdete pod nazvem X120. Je to zcela identicka vec. Mam pribuzne v USA kteri sice tvrdi ze made in US uz neni co byvalo, nicnene jeden z nich ma JD traktor temer 50 let a stale funguje.Samozrejme s patricnou udrzbou. V americkych diskuzich on line je take boj mezi HQ a JD, ale rekl bych, ze JD ma vice priznivcu.Padlo tam par hlasu proti, hlavne ze velke JD a male zahradni nemaji nic spolecneho, myslim ale ze pravdu maji ti, kteri tvrdi opak.Pouze rada LR a CR jsou vyrabeny v italii pod licenci JD.Jinak je to vse primy dovoz z USA. No a jestli se vam zdaji drahe, tak si je nechte poslat v kontejneru.Neni to vubec slozite, chce to jen trpelivost.Ja a muj kolega se chystame si v brzke dobe objednat kazdy jeden traktor s kosem, vozikem a naraznikem a bezpecne se dostanem na polovinu ceny. Staci kouknout na www.deere.com ale pripravte se ze vas ty nizke ceny dost vytoci. P.S. Kdyby se naslo vic lidi, kteri se chteji podelit o cenu za kontejner a poridit si kvalitni trakturek JD, tak se ozvete.

host - 147.198 (?), 16.6.2008 20:46
...kdyby nekteri z prodejcu Deere v USA nasadili na zbozi takovou cenu a marzi jako evropsti, potazmo cesti dealeri, tak neprodaji ani koste...

host - 71.8 (?), 16.6.2008 21:25

Já mám taky Partnera smontovaného v U.S.A a tvrdím také, ž e made in U.S.A není co   bývalo. Nehledě, že všechny šrouby na traktůrku je Whitvort.Spojka z Milwaukee = pomalu jak ČÍNY

host - 147.198 (?), 16.6.2008 22:18
Kazdopadne to vypada ze JD je v USA stale nejprodavanejsi a ty traktory nejakou dobu uz vyrabi.Takze ja uz jsem se rozhodl.Doprava pres more trva asi mesic, sice prijdu o zaruku, ale za ty prachy a servis je zde lepsi nez na HQ. Take jsem se setkal s clovekem ktery koupil traktor do firmy od HQ a ted kupuje druhy a jde do JD. Je ale fakt, ze bych za to nedal cenu za kterou ho nabizi v evrope.I kdyz 20ti konovou husqvarnu v americe koupite taky do 30 tisic. Mimochodem muze mi nekdo vysvetlit proc vec kterou si american doma koupi za 30.000 Kc stoji u nas pres 100.000 Kc. Tomu fakt nerozumim. I kdyz to je asi trochu jine tema.Cau

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?), 16.6.2008 23:30

poděkujte zločinému systému daňového zatížení v EU. Provoz jakékoliv firmy je v Evropě pekelně drahý. Výsledek - vše drahé, protože státní moloch se Vás snaží stáhnout z kůže. Je jedno zda jde o traktůrek na zahradu, osobní auto,  jídlo, golfové hole, nebo šaty..Amerika je prostě dál..

host - 84.188 (?), 17.6.2008 0:20

V tom s vámi na 100 % souhlasím. O traktorech Deere nic nevím, ale zato vím, že spojky Delphi, tlumiče Monroe a svíčky Champion (vše tzv. "americké" výrobky a značky) jsou kvalitou o několik tříd níže než evropské nebo japonské.

host - 119.151 (?), 27.8.2009 14:15

Já měl svíčky Champion, paltinky v Chrysleru 160 tis a úplně bez problému...

zato české svíčky Beru, to je věc.
Ani fe fichtlu to nefunguje, musel sem tam koupit NGK...

host - 198.124 (?), 18.6.2008 11:09

No tak jsem se koukl na www.deere.com a opravdu jsem to asi dělat neměl. Ceny jsou opravdu poloviční. Původně jsem chtěl jit do JD X300R, ale těď, když jsem to viděl, do něj nejdu (né v ČR).

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.223 (?), 19.6.2008 0:28

skuste si najst informacie o clach a dani... ludia, ktori si davali doviest hodinky z USA (cenovo velmi vyhodne) boli nemilo prekvapeni, ked im na to hodili dan a este aj clo... ale niektore vyrobky z krajin mimo EU su oslobodene od cla, len neviem ktore :(urcite je stranka, kde su tie informacie, len zase si nepamatam aka :(

do ceny zapocitajte: obstaravacia cena + dopravne naklady + poistenie + pripadne clo + pripadna dan a mate vyslednu cenu... verim, ze tato cena bude este stale zaujimava... tiez si zistite, ci su tie stroje kompatibilne s tymi, ktore sa predavaju v EU...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz