Zahradní traktor - rozprostření posečené trávy - deflektor
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 142.9 (?), 6.1.2015 13:06, zobrazeno: 35968x
Dobrý den,
vím, že toto fórum čtou šikovní kutilové i praktici. Proto bych chtěl prodiskutovat následující věc.
Seču zahradním traktorem trávu tak max 1x za 3 až 4 týdny. Nemám moc času a nepotřebuji anglický trávník. Trávu nesbírám, protože je jí moc a zabere to spoustu času. Trávu nemulčuji, protože je na mulčování přerostlá, je to pak náročné na výkon (spotřebu) traktoru a i kdybych mulčoval pomalu, tak se všechna tráva stejně nevstřebá do trávníku - zůstávají řádky.
Proto používám deflektor a trávu pouštím za sebe. Jenže deflektor posekanou trávu pěkně NEROZPTÝLÍ po selé šířce záběru, ale posekaná tráva vytváří řádky cca 20 cm široké. Zvláště v místech s vyššší trávou. Tyto řádky pak hůře zarostou a jsou nadzvedávány rostoucí trávou. Všechny zahradní traktory co jsem viděl v praxi takto řádkují. Bohužel.
Chtěl bych nějak upravit deflektor (nebo něco vymyslet), aby tráva byla lépe rozptylována za traktorem a snadněji zarostla. Neřešil jste to někdo? Nesetkali jste se s deflektorem, který toto uměl? Děkuji za zkušenosti.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.9 (?), 6.1.2015 13:58
Děkuji za reakci, ale o žádnou "kvadraturu kruhu" se nepokouším!!
Chtěl jsem trochu uvést problém, proto možná delší úvod. Klidně na něj zapomeňte.
Tedy pro vás to řeknu jednoduše: Jak upravit deflektor, aby lépe roprostíral posečenou trávu a neřádkoval.
Určité náznaky fungujícího deflektoru jsem viděl u traktůrku JohnDeere. Ale v praxi jsem to neviděl.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 6.1.2015 14:09
Taky nemám moc času a nepotřebuji anglický trávník, a taky trávník seču 1x za 3 až 4 týdny. Sbírám do koše. Myslím, že Vam pan MV dobře poradil. J.R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 6.1.2015 14:51
A co takhle živé sekačky-ovečky, lamy nebo husičky?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 194.106 (?), 6.1.2015 15:18
Neporadil.
Mám úplně stejný problém.
Pane Vysloužile, vyjímečně, opravdu vyjímečně, nemáte pravdu a neodpovídáte k věci.
Jezdím na chalupu, mám hektarovou zahradu. Menší část "vpředu" sekám do koše, ale sad a zel. zahradu jen s deflektorem, protože sbírání do koše s přejezdy více než 100 metrů je děsná zdržovačka. I tak mám kompostu každý rok minimálně 5 m3. Najel jsem taky na systém deflektor a nevadí mi pokosená tráva na zahradě, ale bohužel květnová a červnová je tak bohatá a deflektror neprozptýlí do široka, a tvoří se řádky, jak popisuje předřečník. Kdyby někdo poradil jak upravit deflektor budu také vděčný. Nakonec v září už vše seberu i s vyschlými zbytky květnové trávy.
Ještě k tomu času : sekám jen v sobotu, v neděli dodržuji nulovou hlukovou toleranci a někdy prší, někdy musím být v práci a nejedu tam, pak se stane že taky sekám jednou za tři týdny a už je to problém. Rady typu; sekejte častěji a sbírejte do koše nejsou odpovědí na otázku.
Vlastním traktůrek Wisconsin dříve nazývaný Riviera tedy ne profi.
Pavel
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 13.253 (?), 6.1.2015 15:36
Zdravím, sekejte bez deflektoru ale pouze proti větru, jinak budete mít naváto za límcem. Rozprostírá to bezvadně. Standa.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 6.1.2015 16:19
Hektarovou zahradu u nas ani v okolnich obcich nikdo nema, to uz podle mne neni zahrada. Nulova hlukova tolerance je pekna vec, ale u nas se vicemene tyka jen rezani na motorovych pilach a to jen v nedeli dopoledne, jinak by nikdo nic neudelal. J.R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.233 (?), 6.1.2015 21:27
Stačí, když bude deflektor zvednutejši, tak nebude řádkovat dolu, ale bude to odhazovat více za sebe, tim to bude širší.Je to kompromis -bez něj a s ním.Nejlepší je si udělat svůj deflektor, širší zvednutější+zablokovat čidlo na koš.Bez deflektoru to hází parádně, ale protože to sbírá podtlakem vše, nedoporučuji to, odlet je i 15m, stačí to stáhnout na 2m.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.233 (?), 6.1.2015 21:40
Jen pro motivaci-pak mě nebavilo sekat ani 1x3týdny s deflektorem, tak jsem vyměnil traktůrek za rider s cepákem a můžu sekat klidně i jen 2xza rok, nebo jak mi na tom záleží.Taky nejsem sběrač trávy a mulčovat stále nelze, pak to řeší cepák.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|