Zahradní traktor na 1,5 ha
|
|
 |
 |
host - 165.52 (?) 1.2.2009 11:41
Tak vidíte, jací falešníci jsou prodejci. Aby prodal, tak Vám navykládá blbosti. Ještě mi tenkrát říkal, že STIHL dělá čtyřtakty křovinořezy a že olej se leje do benzínu. Je to pravda? Bude vychvalovat značku, vykládat o technickém řešení a pak se nakonec ukáže, že to co říká o kloubovcém hřídeli není pravda. Ještě že jsem koupil Castel Garden, který dělá šasi pro plno značek, i Hondu.Oproti Vikingu jsem ušetřil mnoho desítek tisíc a mám stejné technické řešení, i motor B&S V TWIN dvouválec.Ty dva roky stály za to hledat optimální výrobek. Nabízeli mi Partner - ten, jak se potom ukázalo neprošel ani přes testy, Husqvarna i Partner bez ložisek v kolech atd.
Časem určitě dojde k náhradě klínových řemenů a množství kladek s tím spojených jedinou kloubovou hřídelí. Prý nejvíce řemeny dostávají "zabrat" při mulčování trávy. Což raději ani dělat nebudu, přestože jsem dostal v ceně traktorku i mulčovací nože.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
shy - (1) - 244.17 (?), 24.3.2008 20:21, zobrazeno: 17787x
Dobrý den, poradíte mi někdo jaký zahradní traktor vybrat na sečení 1,5ha téměř rovného pozemku.Jedná se mi především o rozprášení trávy zadním výhozem, s tím aby byl schopen takto posekat trávu cca 20-30 cm vysokou.Co doporučíte-jaký výkon, motor atd.Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 7.146 (?), 24.3.2008 21:08
Doporučuji TZ4-K14 z mulčovačem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 20.122 (?), 30.1.2009 9:25
mám stejně velký pozemek a zkoušel jsem chodit za bubnovkou, ale je opravdu třeba něco za čím byste seděl. A je tedy problém se vejít do 300tis. (možná ne pro Vás :-)
Janeg@seznam.cz
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 20.122 (?), 30.1.2009 9:29
..a navíc, pokud chcete slušnou trávu, musíte tu posečenou dostat pryč, rozprášení či mulč vám ji udusí. Nestačí se rozložit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 31.1.2009 12:56
Záleží, kolik peněz chcete investovat. Přečtěte si testy travních traktorků, co jim je vytýkáno že nemají a jaké by mělo být jejich provedení. Pak záleží, jak blízko bude servis. Úplná "bomba" musí být trakotrek Kubota, dieselový dvouválcový motor a náhon žacího ústrojí kloubovým hřídelem. Jenže cena přes 200.000 Kč.Kloubový hřídel už mají i trakotrky Viking az cenu okolo 140.000 Kč.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.56 (?), 31.1.2009 19:49
Informaci o kloubovém hřídeli u traktorků Viking mám od prodejce v Těrlicku - Pěgřimek, kde jsem se byl podívat v 08/2008 na travní traktorky. Říkal mi, že převod klínovými řemeny z důvodu poruchovosti opustili v modelech od roku 2008. Měl jsem katalog, bohužel po koupi travního traktorku mi manželka po 2 letech jeho vybírání přikázala všechny prospekty a ceníky vyhodit do sběru. Ono už toho byla celkem značná hromada. Zkuste napsat na Stihl, protože jsem se díval na jejich stránky a tam o kloubovém hřídeli nic není. U nožové spojky je video, kde jsou klínové řemeny. Od nákupu Viking mě odradila jejich cena.Moc technických údajů k traktorkům tam totiž nemají.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 99.40 (?), 1.2.2009 10:01
A je ten pohon žacího ústrojí kloubovou hřídelí pro hobby použití vůbec výhodný? Pozná se rozdíl při vlastním sekání trávy nebo se jedná jenom o bezúdržbovost tohoto zařízení oproti nutnosti měnit poháněcí řemen? D.N.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.52 (?), 1.2.2009 11:41
Tak vidíte, jací falešníci jsou prodejci. Aby prodal, tak Vám navykládá blbosti. Ještě mi tenkrát říkal, že STIHL dělá čtyřtakty křovinořezy a že olej se leje do benzínu. Je to pravda? Bude vychvalovat značku, vykládat o technickém řešení a pak se nakonec ukáže, že to co říká o kloubovcém hřídeli není pravda. Ještě že jsem koupil Castel Garden, který dělá šasi pro plno značek, i Hondu.Oproti Vikingu jsem ušetřil mnoho desítek tisíc a mám stejné technické řešení, i motor B&S V TWIN dvouválec.Ty dva roky stály za to hledat optimální výrobek. Nabízeli mi Partner - ten, jak se potom ukázalo neprošel ani přes testy, Husqvarna i Partner bez ložisek v kolech atd.
Časem určitě dojde k náhradě klínových řemenů a množství kladek s tím spojených jedinou kloubovou hřídelí. Prý nejvíce řemeny dostávají "zabrat" při mulčování trávy. Což raději ani dělat nebudu, přestože jsem dostal v ceně traktorku i mulčovací nože.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|