Zahradní traktor Husqvarna nebo Starjet?

host - 19.98 (?)
12.5.2013 9:15

2.73 stačí se zajít podívat do prodejny na oba modely a porovnat je mezi sebou. Rozhodující je tvar sekacího ústrojí a nožů, rozměry a průřez výhozového tunelu a jeho sklon.Nevidím nijaký zvláštní rozdíl, tudíž nevěřím ve změnu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 194.46 (?), 10.5.2013 6:59
Nevim co se vam na husqvarne nelibi? Mam Cth 163 t. Motor kawasaki. Pozemek 100000 metru. Sece krasne a hlavne menim jen olej a filtry plus benzin. Doma mam jeste vikinga cyklona ktery je stary asi 6 let a stim uz radsi nevyjizdim. Kazdy rok minimalne jednou remen zaciho ustroji (3500,-). Takze husqvarnu chvalim. Myslim ze je to hlavne o pristupu a chovani se lidi ke strojum.

host - 2.73 (?), 11.5.2013 22:31

Debata o kvalitě traktorů Husqvarna započala v roce 2008 u modelu CTH150. V tu dobu model CTH163 možná nebyl ani na papíře. Bylo by velmi smutné, kdyby problémy s užíváním staršího modelu výrobce neřešil. Ikdyž všeobecně kvalita zboží v honbě za nízkou cenou velmi klesá. A bude ještě hůř až začne platit nový obč. zákoník.

host - 19.98 (?), 12.5.2013 9:15

2.73 stačí se zajít podívat do prodejny na oba modely a porovnat je mezi sebou. Rozhodující je tvar sekacího ústrojí a nožů, rozměry a průřez výhozového tunelu a jeho sklon.Nevidím nijaký zvláštní rozdíl, tudíž nevěřím ve změnu.

host - 86.140 (?), 11.5.2013 23:03

Dobrý den, už 5 let pracuji s traktůrkem od HQ i Starjetu a nemůžu si stěžovat.S HQ sekáme fotbalový stadion a s Starjet děláme okolo dokola a něaké fuška a zvládne i porádně přerostlou trávu.Myslím že neprohloubíte ani s jednou značkou.

host - 19.98 (?), 12.5.2013 9:20

Takže pokud stroje zaměníte a budete sekat se Starjetem fotbalové hřiště a s HQ pořádně vysokou přerostlou trávu tak taky neprohloupíte a oboje půjde zaměnit levou zadní a s klidným svědomím je takto doporučíte na veřejném foru??? Už jste to někdy vyzkoušel nebo pouze "myslíte"?

host - 86.140 (?), 12.5.2013 10:06

Zkoušel jsem už i to.Posekat to poseká ale husqvarna to seká lépe osobne kdybych měl sekat jen okrasný trávník pravidelně sekaný tak bych volil HQ.Ale zda bych měl sekat velkou trávu, nepravidelně sekanou, hustou,v nerovném terénu tak bych volil starjet.Ale co se týče kvality, dostupnosti náhradních dílu, a obsluhy stroje tak bez problému u obou dvou.

host - 19.98 (?), 12.5.2013 12:58

HQ poseká lépe okrasný trávník.To je jistota, na to ji primárně zkonstruovali. Švédi i američani(pro které ji mimochodem hlavně vyrábějí)sečou dost často a v podstatě až na výjimky posekanou trávu nesbírají. U nás je to jiné, nemáme většinou čas blbnout na větších výměrách několikrát za týden a tak je tu potřeba stroj, který tu přerostlou trávu nejen poseče(a za HQ zůstane hezčí trávník to uznávám),ale i kvalitně a bez častého ucpávání výhozového tunelu posbírá (a tam je s HQ a nejen s ní často velké trápení). Naprosto nelze srovnávat stroj na fotbalové hřiště a bežný sad či vesnickou zahradu.

host - 86.140 (?), 12.5.2013 19:15

Jojo lépe bych to nenapsal sám..Husqvarna seká vzhledově lépe... Starjet je takový větší pracant ale není to vzhledově tak jak od HQ

host - 184.179 (?), 13.8.2015 14:55
Pozor na Starjet - šílené problémy s náhradními díly!!! Před 2 měsíci mi praskla pružinka přidávání plynu (traktor starý cca 4 roky) a dodnes mi ji nezaslali! Stroj za nemalé peníze tuto sezonu bohužel nemohu používat. Prý snad že pružinu ještě někde mají na Slovensku. Vše mohu doložit maily. Koupil jsem si stroj českého výrobce, abych měl dostupné náhradní díly a opak je pravdou. Prodejce traktoru se snaží, ale výrobce to vůbec nezajímá!

host - 97.124 (?), 5.9.2015 10:46

Ja mam dobrou zkudenost s Starjet II 102P4, koupeny 1505. Porovnaval jsem HQ, Starjet, Honda.. Starjet vyhral kvuli uzaverce diferencialu, ktera je velmi efektivni. Take kvuli sirokemu vyfuku travy (OK i pro mokrou travu) a kvalitnimu motoru Vanguard.  Veliky kos. Posekl jsem letos 4 zahrady, nekdy i 1m trava. Max spokojenost. Porovnaval jsem s HQ od kolegy. On by hned menil. (problemy pri mokre trave, prokluzuje do mirneho svahu..)

Servis: potrhal se mne kos na travu-. servis ho vzmenil do tydne..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz