Zahradní Traktor Husqvarna CTH 164T

host - 210.64 (?)
11.4.2012 1:42
Starjet jsem hodnotil vcelku pozitivně, ale HQ byla katastrofa a kdyby se jednalo o jednu závadu, tak to neodsoudím, nic není dokonalý, alespoň v této cenové relaci, ale u HQ bylo i to lakování jako když te to stříknutý syntetikou bez základu-žací ústrojí konkrétně.A ikdyž jsem to používal jako sekačku s dvoutýdenním intervalem sekáni, sběr to umělo jen u listí a to ještě díky vývodu výfuku to nebylo kdoví co.K tomu hydru-díky těmto vláknům jsem se dozvěděl, že nejsem jediný kdo s tím má problém, ale ostatní to řešili pauzama nebo přídavným ventilátorkem.Kladky jsem si udělal, protože reklamace by byla jen dočasné řešení, bylo to další konstrukční pochybeni, při prodeji jsem si je ponechal.Zadni těsnící gumy by jsem dnes nanýtoval z boku.Závlačka pružinová se nedala sehnat ve dvou železářstvích, proto jsem ji koupil u prodejce HQ, až když jsem ji měl, tak shodou náhod jsem na ně padnul v bauhasu s cenou okolo 30kč.Traktůrek do 80tis. by jsem vybíral asi u stigy, nebo výše zmíněný starjet, tam zpaměti nevím ty ceny.Do 100tis. vede u mě honda.Do 130tis. asi johndeer, poté iseky, ale to už jsme na dvojnásobku.Pro mě je zahradní traktůrek sekačkou, která mě sveze a nesuploval by jsem s ním např. svoz dřeva, ikdyž spousta lidí si mysli, že za ty prachy by měl i orat, ale to je cenová politika značek a prodejců.Nejvhodnějši kombinace je např.s VARI povozem, universál na vše neexistuje.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 209.66 (?), 1.4.2012 5:11
P.S.-kawasaki jsou jedny z nejlepších motorů(japonci jsou japonci),navíc plně tlakově mazané, dává je i john-deer, ale s japonskou převodovkou od kansaki(tuff-torkama, tu má např. i honda),oni vědí moc dobře u brikse, proč nejlepší jejich motor je taky z japonska pod označením vanguard, ale motor, ač je základ, není vše.Mám kohlera comandanta profi 25k, ale kawa byla fakt skvělá(netroufnu si porovnat tyto dva).

host - 209.66 (?), 1.4.2012 5:31
Ještě trochu zasvěcení-traktory jso převážně americká divize, ridery evropská divize HQ, tak to neházet do jednoho pytle, nebe a dudy.Ani autorizovaný prodejce mi nevyvrátil moje poznatky, naopak si jen povzdechl, že ani nové kladky mi nepomůžou, pokud nebudou udělané komplet na zakázku(po 5mth. mi začaly hučet).Tak než dojel kupec, tak jsem je naplnil lithiovou vazelínkou pomocí jehly a stříkačky pod gufero a to doporučuji všem majítelům HQ-traktůrků.Ridery jsou v pohodě.

host - 97.174 (?), 2.4.2012 10:05

Děkuji za vaše rady, samořejmě Honda je Honda ale ta už je na mě moc drahá já hledám traktor okolo 80tis.A od HQ tento model se mi líbí v teto ceně a pokud vim tak v tomto modelu neni šestihraný klínak.Pokud budu sekat pravidelně tak si nemyslim že by měl být nějakej problem se sběrem.Mountfildu moc nevěřim

host - 144.56 (?), 5.4.2012 14:36

ano máte pravdu pane xxx.xxx.209.66, starší generace stála v mnoha věcech za prd, šestihranný řemen se škubal jak šílený (i třikrát do roka- zejména pokud se mulčovalo) toto se dá částečně vyřešit ubráním jednoho nože na každém z rotorů. S převodovkami hydrogear jsem prozatím neměl problém a když byl traktor nový max rok starý jak píšete- měl jste jej reklamovat. Stejně tak kladky se běžně uznávají na záruku (pokud na čištění traktoru zákazník nepoužije wapku). Musím vás upozornit, že model 164 nemá příliš společného s vaším starším traktorem Husqvarna. Guma koše bylo žhavé téma a lepila se to všemožně a opět to upadávalo, 164ka má utěsnění koše vyřešeno jednodušeni. Řemenice jsou obávám se +/- stejné (nevím nezkoumal sem je- zatím nebylo proč) a řemeny jsou oba zapletené. Závlačku si můžete koupit v železářství za 3kč kus a nemusíte je kupovat u autorizivaného servisu(kolik stojí litr motorového oleje k krámě a kolik stejný olej např u autorizovaného prodejce např BMW???). Je ještě příliš brzy rozdávat tady moudra o nových modelech traktorů-jejich vady se teprve objeví. Jinak s traktory CTH126 (cena kolem 50tis) je světe div se méně problémů než s většími sourozenci starší generace. Ne nejsou bez vady (to žádný stroj), ale za ty roky co jsou v prodeji se řešila asi nejhorší věc prasklý řemen, ohnutý a opotřebovaný nůž, poztrácené krytky čepů a nábojů kol, vůle v čepech (na vině jsou plastová pouzdra svislých čepů v přední nápravě). A samozřejmě přicpávající se tunel, ale to je dáno konstrukčně jedním žacím nožem a je potřeba seznámit obsluhu že jde o parkový traktor vhodný a uřčený k sekání nízké parkové trávy a né přerostlé mokré, k tomu jsou tu jiné stroje a bubnové sekačky.

A co se týká životnosti starší generace dvourotorových traktorů pokud se stroj používá k čemu je určen první řemen sečení praskne po cca 2 letech a pak asi po roce- dvou- dle šikovnosti obsluhy na co při sekání najede. Znám traktor s původním řemenem a ten je z roku 2006. A pokud se s nimi seká to co se s nimi sekat má, pokud k mytí nepoužíváte rychlospojku a puštěnou vodou- nemám s nimi větší problém.

Pokud jde o traktory SECO nevím o jakých vyšších cenách dílů, dokonce si troufám říct že nevím moc o levnějších. Problém u nich je oboustranně ozubený řemen mezi noži. Ale pokud moho sám soudit podle toho co mám se Starjetem nasekáno a kolik mi jich po okolí běhá a to včetně služeb města tak to s životností není zas tak zlé. Jestli Váš traktor poseká vaťák pohozený v trávě a nic se mu nestane - je ten Váš lepší. Na Starjetu praskl ten oboustranně ozubený řemen.

Z.F.

host - 11.107 (?), 6.4.2012 19:55

Já jsem si tu novinku z Jičína porovnal va veletrhu s s tou HQ a ano, HQ je větší kus traktoru, snad i líbivější. Technické přednosti toho kterého jsem nevykoukal, to neumím. Ale překvapila mě ta vyšší možná pojezdová rychlost u Challange. Má hydropřevodovku, nevíte někdo čím to dosáhli?

host - 51.119 (?), 27.8.2014 10:45

Jsem bohužel též majitelem CTH 164. Krásný stroj, ale vícero problémů. Hned ze začátku ucházelo přední kolo způsobené zpuchřelou pneumatikou (nový stroj je to možné???) Následně se mi z nějakého neznámého důvodu na počítadlu MTH objevil dvojnásobný počet. Ale největší problém je sečení. Plastové Véčka držící zadní koš praskla obě. Takže si je výhledově vyrobím z jiného materiálu. Nicméně celý stroj mi přijde jako z papíru ve srovnání s každým jiným značkovým i neznačkovým strojem co zde mají sousedé. Nejhorší ze všeho je všeak tunel pro plnění koše, který se neustále ucpává a koš aspoň z půlky naplním maximimálně v jednom z deseti případů. Prostě katastrofa od husqvarny máme mnoho strojů výborných, ale tento je pravý opak.

host - 210.64 (?), 11.4.2012 1:42
Starjet jsem hodnotil vcelku pozitivně, ale HQ byla katastrofa a kdyby se jednalo o jednu závadu, tak to neodsoudím, nic není dokonalý, alespoň v této cenové relaci, ale u HQ bylo i to lakování jako když te to stříknutý syntetikou bez základu-žací ústrojí konkrétně.A ikdyž jsem to používal jako sekačku s dvoutýdenním intervalem sekáni, sběr to umělo jen u listí a to ještě díky vývodu výfuku to nebylo kdoví co.K tomu hydru-díky těmto vláknům jsem se dozvěděl, že nejsem jediný kdo s tím má problém, ale ostatní to řešili pauzama nebo přídavným ventilátorkem.Kladky jsem si udělal, protože reklamace by byla jen dočasné řešení, bylo to další konstrukční pochybeni, při prodeji jsem si je ponechal.Zadni těsnící gumy by jsem dnes nanýtoval z boku.Závlačka pružinová se nedala sehnat ve dvou železářstvích, proto jsem ji koupil u prodejce HQ, až když jsem ji měl, tak shodou náhod jsem na ně padnul v bauhasu s cenou okolo 30kč.Traktůrek do 80tis. by jsem vybíral asi u stigy, nebo výše zmíněný starjet, tam zpaměti nevím ty ceny.Do 100tis. vede u mě honda.Do 130tis. asi johndeer, poté iseky, ale to už jsme na dvojnásobku.Pro mě je zahradní traktůrek sekačkou, která mě sveze a nesuploval by jsem s ním např. svoz dřeva, ikdyž spousta lidí si mysli, že za ty prachy by měl i orat, ale to je cenová politika značek a prodejců.Nejvhodnějši kombinace je např.s VARI povozem, universál na vše neexistuje.

host - 210.64 (?), 11.4.2012 2:27
Ještě k mountfieldu, viděl jsem po celý rok traktor za 95tis. od nich makat a docela dobrý, sbírá jak ďas, tunel se neucpe ani mokrou trávou.Má jen hrubý zvuk a špatnou pověst v reklamacích a jestli má ceny dílů jak na bazény, tak to taky potěš-plastová objímka na filtraci-450kč, plastová zátka se závitem průměr 20mm k filtraci 300kc, průměr 12mm k čerpadlu-150kč, tak by jsem se bál něco z techniky koupit, proto raději prestižnější a vyspělejší hondu.

host - 97.174 (?), 11.4.2012 15:40

To popisujete tenhle model od HQ o kterej mám zájem nebo nějakou starší generaci? Díky

host - 97.174 (?), 7.5.2012 10:15

Zdravim, po delší době jsem tu. Tak jak jsem na začátku preferoval Husqvarnu tak po přečtení zdejšího fora atd... od ní raději distancuji co jsem hledal tak jsem nakonec dospěl k rozhodnutí že koupim Cub Cadet CC 1018 KHN nebo Starjet AJ 102-20 (p3) co myslíte že je lepší děkuji za každý názor.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz