Zadreny motor Briggs&Stratton
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 196.208 (?), 9.4.2008 18:52, zobrazeno: 18969x
Zdravim,
Mam takovy problem, otci se podarilo zadrit motor na kultivatoru MS16, pac ztratil sroub olejove vypusti a nevsiml si toho, az bylo pozde.
Je chycena klika v miste ulozeni do bloku motoru ze strany setrvacniku a samozrejme kluzna plocha v bloku.
Napadlo me jestli by nestacilo kliku stocit a pouzit nejakou vlozku, trochu se ale bojim toho, ze je tam malo materialu pro odebrani.
Ma s timto nekdo zkusenost? Vyplati se to delat, nebo to mam hodit do sberu na hlinik?
Diky Juras
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.208 (?), 9.4.2008 19:17
Ani mi o tom nemluvte, jeste ted jsem na nej nastvanej.
Nevim jak se mu to povedlo, kazdopadne to pritahl domu a sroub tam nebyl.
ta klika je skoro horsi nez to pouzdro v bloku. Spis by me zajimalo jestli to nekdo delal. vymena bloku a kliky neprichazi v uvahu, protoze je drazsi nez novy motor.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 195.71 (?), 9.4.2008 21:26
Skôr asi ide o to, či to máte kde seriózne spraviť. Prebrúsiť kľuku (v krajnom prípade sústružiť a leštiť) a potom nalisovať vložku a hlavne súosovo ju vystružiť na patričný rozmer. Ja by som to každopádne skúsil. Raz som opravoval motor na kosačke, kde chalan zachytil nožom o oceľovú rúru a ohol čap na kľuke. Vyzeralo to zúfalo, ale nechali sme vyrovnať ten čap a motor bežal úplne bez problémov až do doby, keď znovu trafil nejaké železo a vylámali sa aj zuby na rozodovom kolese. Tým chcem povedať, žesa dá opraviť veľa, len treba mať vybavenie.
JARO
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 124.93 (?), 10.4.2008 3:59
Opravovať pri týchto poruchách je blbosť. Polepiť sa to samozrejme dá ale bude to drahé a ten motor už nikdy nepôjde poriadne, tak alebo tak skončí to novou motorovou jednotkou hneď teraz alebo za zaplatí oprava a novú si kúpite v blízkej budúcnosti keď Vás prestane baviť štartovať starú po niekoľkých modlidbičkách a záchvatoch nadávok.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 128.254 (?), 10.4.2008 7:21
Přebroušením klikovky a vyvložkováním futer se to samozřejmě opravit dá, ale je otázka jak na to jsou ostatní ložiska v tom motoru (ojniční, pistní, vačková atd.) Kromě ojničního se dají zkontrolovat, pokud jsou vpořádku tak bych šel do opravy. Standa.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.76 (?), 10.4.2008 9:26
Pokud je klika v místě uložen loisek poškozeá, lze to opravit tak, že se dané místo obrousí, pakse nechá tvrdě nachromovat a přerousí se na původní rozměr. Toto jsem kdysi řešil na motoru Babety a takto opravená klika vdržela víc než původní. Hezký den
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
hayas - (1) - 196.208 (?), 10.4.2008 20:55
Tak kliku uz jsem prebrousil, ojnicni lozisko je OK, zitra jedu koupit vlozku a pak projedu blok na presny rozmer a slozim to.
Jestli to pomuze, to se uvidi. Vyhodit to muzu vzdycky, zatim me to prislo na litr slivovice. tak uvidime
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 83.134 (?), 13.8.2016 21:36
Dobrý den,
mám obdobný problém. Podařilo se mi po vylití starého oleje z motoru Hodna GCV 160 již nový nenalít a nastartovat. Po pár minutách se motor zastavil.
Po rozebrání je v horní části klikové hřídele "připeklý" hliník z bloku motoru.
Na bloku jsou rýhy.
Válec a píst jsou ok.
Dá se s tím vůbec něco udělat.
Má někdo konkrétní zkušenost jak hondu gcv neposlat do šrotu...
Díky Karel
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.9 (?), 13.8.2016 22:44
Dobrý večer, musíte zkontrolovat poškození pouzdra skříně motoru. Velké poškození lze opravit vyvložkováním, vložku zalepit anaerobním Loctite na ložiska. Klkovku očistit jemným smirkem s olejem vytvoří bruskou pastu, která bere jen hliník. Vložka musí mít mazací kanálek. S malým poškozením pouzdra motor doslouží, očistit klikovku také musíte.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|