Žací nůž vs. struna

host - 239.112 (?)
2.7.2010 17:39

Asi 6 let jsem sekl otci trávu na seno pro králíky. Vzkoušel jsem kotouče dvouramenný, osmizubý a trojramenný.Mám OM 746T a než jsem křovák koupil, myslel jsem si, že se s tím nedá kosit tráva jako s kosou. S trojramenným kotoučem to už ale celkem jde. První kosení bylo hrůza. Ženské se mi smály. Pak jsem získal praxi a pokos je za mnou skoro jako po kose. Na nižší trávu co se nesuší na seno používám strunu, 3 mm. Vyšší tráva jak 30 cm se strunou jde také kosit, ale stroj je třeba hnát do otáček, aby se to na strunovou hlavu nemotalo. I spotřeba benzínu je vyšší u struny.Občas také kotouč přebrousím pilníkem a každé 2 - 3 roky koupím nový. Na mů OM stojí 300 mm trojramenný kotouč okolo 450 Kč v základní ceně. Ke kose bych se už nechtěl vrátit. Při dobře vyváženém zavěšení křováku je sečení snazší a produktivnější.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 231.237 (?), 2.7.2010 15:53
Dobrý den, pánové, tady se to ale posunulo asi trochu jinam, já nepsal o tom, že křovinořez trávu drtí, spíš se mi to trochu motá a válí. pravda je, že brousím dost málo, chybu rukou taky nevylučuju. No, beru to jako signál, že je čas se vrátit ke kose, s tou to dělám 25 let bez problému. chtěl jsem to křovákem jen vyzkoušet. Z vašich příspěvků každopádně vhodnost toho kterého nože jednoznačně nevyplývá, co člověk, to názor. Tak pěkný víkend všem.-)Lukáš Krajíček

host - 239.112 (?), 2.7.2010 17:39

Asi 6 let jsem sekl otci trávu na seno pro králíky. Vzkoušel jsem kotouče dvouramenný, osmizubý a trojramenný.Mám OM 746T a než jsem křovák koupil, myslel jsem si, že se s tím nedá kosit tráva jako s kosou. S trojramenným kotoučem to už ale celkem jde. První kosení bylo hrůza. Ženské se mi smály. Pak jsem získal praxi a pokos je za mnou skoro jako po kose. Na nižší trávu co se nesuší na seno používám strunu, 3 mm. Vyšší tráva jak 30 cm se strunou jde také kosit, ale stroj je třeba hnát do otáček, aby se to na strunovou hlavu nemotalo. I spotřeba benzínu je vyšší u struny.Občas také kotouč přebrousím pilníkem a každé 2 - 3 roky koupím nový. Na mů OM stojí 300 mm trojramenný kotouč okolo 450 Kč v základní ceně. Ke kose bych se už nechtěl vrátit. Při dobře vyváženém zavěšení křováku je sečení snazší a produktivnější.

host - 18.99 (?), 6.7.2010 17:51

Ahoj. Nože máš 3 ramené 4 ramené(nejlepší) krásně pokládá trávu - liší se dírou od výrobce  -20 mm a 25,4-.Stačí jen když víš středovou díru. Pak dělají ještě kotouč s 8 zuby taky dobrý a pilu asi 80 zubů ale to už je specialita. Potom nějaké plastové hlavy s 3 noži ale nic moc jen na malou trávu.Když nebudeš kosit záběr 1,5 m tak ta tráva bude krásně řádkovat a nebude se namotávat. Chce to vyzkoušet. Časem se člověk dostane do všeho.

host - 183.3 (?), 3.7.2010 18:26

Zdravím,

tak já používám primárně 3 ramený nůž, když je pěkně nabroušený nemusím ani moc točit motor a krásně seču, samozřejmně když jdu na metrovej porost mašinu nešetřím a jedu skoro na plnej plyn, strunu sem si oblíbil na práci kolem baráku, kde jsou všelijaké překážky typu plot, stromek, obrubník atd :).

většinu času mám tedy nasazen výše zmíněný nůž.

Víťa

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025