host - 176.231 (?), 31.1.2010 19:39
Dobrý den,
mám podobný stroj, ale jmenuje se Countax C 600.
Tímto traktorem posekáte takřka vše, ale chce to silný motor nejlépe 16Hp-11,9 KW nebo více. Sekal jsem s ním stařinu s nálety dřevin do průměru 2-3 cm. Samozřejmě bez koše a na nejvyšší nastavení sekacího ústrojí se třemi noži s nejmenší pojezdovou rychlostí. Nálety dřevin byly od sebe asi po 1 metru. Při sekání trávy máte jako sběrač připojený kartáč, který vám vhazuje posekanou trávu do koše, jak kvalitně, to záleží na délce kartáčů. Dá se to do určité míry seřizovat asi pěti stupni nastavení. I když mám nové kartáče, tak ale nikdy se mi nepodařilo naplnit koš úplně. Bývají to asi tři čtvrtiny koše.Traktor sebere ze země mokrou trávu, zbytky drobných větví, spadané ovoce, jablka, hrušky atd.. Veškeré řemeny kupuji v našich obchodech. Náhradní díly se dají koupit v řetězcích obchodů zahradní techniky Mountfieldu, který byl kdysi prodejcem tohoto traktoru.. Ale připravte se na vyšší cenu náhradních dílů. Jinak na traktoru si opravíte takřka vše, pokud jste kutil a máte slušnější vybavení dílny.Traktor mám 2 roky, koupil jsem ho z druhé ruky a nemůžu si stěžovat, sekám zahradu půl hektaru bez problému. Zadní železný válec, který je součástí podavače rovná terénní nerovnosti, krtiny…
S pozdravem Černý
|