Výběr stroje pro ruční orbu
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 29.12.2009 18:20
Dobrý den. Jsem taky Hanák a nevím, jestli to je ten samý pán, ale na vlastní oči jsem viděl chlapíka, jak za tím táhal secí stroj na obilí a bez problémů. Sám jsem byl překvapený. Orat jsem s tím ale neviděl. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 29.12.2009 18:58
Ne ne, mě po vlastních zkušenostech už nikdo neukecá. Táhnutí secí mašiny po rovném poli připouštím samozřejmě není problém. Stejně tak jízda s bránamy po vybraných bramborách a podobné rovinné práce ale nic víc a za tu cenu? Stejně tak tažení solidně naložené vlečky. Má to sice mech. kotoučové brzdy ale když má vlek 500kg proti vaší váze se strojem to moc bezpečné není a obzvláště při klesání. Druhá věc je, když někdo nemůže na nohy a uvítá každé ulehčení si práce, tak snad - asi, ale ten kdo je v normální kondici bude rychlejší a nebude naštvaný. Prostě dělat z jednoosáku něco jiného nikdy nedopadne dobře. Ale co už. Já myslím že se v podstatě schodnem na tom, že tato varianta a navíc za ty peníze je prostě na nic a berme to jen jako odlehčení od J.S.
Pane J.S já neůtočil na vás a jak vás znám jsem si i myslel, že šlo spíše o odlehčení. To já jen tak, pro pořádek.
Dovolím si ještě jednu pro někoho asi krutou, sprostou a já nevím jak si ji nazvete větu. Z bezpečnostních důvodů a hlavně z nich by neměl jednoosák používat někdo, kdo má problémy s pohybem, protože pak ten stroj používá více jako podpěru a stroj vede ho místo aby on vedl stroj a to je nejlepší přiležitost k úrazu. Samozřejmě si to dotčení nepřipustí ale bohu žel.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.44 (?), 29.12.2009 19:51
Myslím že ten rotavátor nemusí být špatná volba na taková malá políčka, i ten hnůj to prokypří a zaorá, dá se koupit i za 8000 kč když jsem to zkoušel u jednoho rodinného příslušníka myslel jsem že to neudržím a vytahá mi to ruce, než jsem přišel na to že se to reguluje trnem který zarazíte do země a když chcete popojet tak jen stroj nadlehčujete a trn tak vytahujete nebo zatlačujete do země pak už to byla brnkačka. Všechno chce zkušenost a cvik..Dnes se už propaguje obdělávání jen svrchní ůrodné vrstvy ornice a né hluboká orba kdy vyoráváte jen jíl nebo hlušinu.Ale možná asi jak kde, a na jakou plodinu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.44 (?), 29.12.2009 21:35
Dnes není problém postříkat pole proti pleveli a pak ho teprve zrotavátorovat a je to ok, ale pokud má pán čas tak se může vytrháním plevele bavit a až potom ho zrotavátorovat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
hombre.amigo - (5) - 168.73 (?), 30.12.2009 10:52
Pánové a dámy.Díky za Vámi věnovaný čas k plodné diskuzi.Jak jsem již psal mám problém s rytím.Je to dřina určitě jak pro mě tak i pro každého.Po zvážení situace bych se asi přiklonil k použití Rotovatoru.Jak jsem viděl to monstrum Vari, tak mi zabylo mdlo.Taktéž cenově je to asi nesrovnatelné.A ty brambory?Není to o tom že bych je chtěl sadit pro to abych je nemusel kupovat, ale aby tam něco rostlo.Jak jsem psal pozemek mám v zahradkářské kolonii a jsem po operaci páteře.V tom se mi jeví brambory jako nejlepší plodina.Nemusí se zalévat a to okopáni je hračka i pro mou přítelkyni.Takže dnes už jen nějaká cibulka, česnek,pažitka a celer do polévky a pak jen ty zmiňované brambory.Také bych to mohl jako jiní zatravnit, ale to považuji za zhyralost.Protože se pak zahradkaření mění na piknikaření a to by nemělo být.Kolik lidi ve městě by se rádo hrabalo v hlíně.Jen bych se rád zeptal ohledně plevele.Je to opravdu po rotovatoru tak zle??Pomůže postřik??Postřik na jaře před sadbou, nebo na podzim před rotovanim??Nebo postřik 2x??Poradíte ještě??Díky a přeji úspěšný Nový rok
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.239 (?), 30.12.2009 11:34
Vertikutátor je stroj na prořezávání a čištění trávníku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.145 (?), 30.12.2009 12:51
A co terba stroj od stihu MM55
|
|
 |