host - 3.248 (?), 9.4.2017 23:03
Pojezd rozhodně Ano.Když jsem manželce usnadnil startování s tou hondou, tak že by nebyl špatný vícerychlostní pojezd, protože jak bylo sucho, tak se to stejně sekalo kvůli stéblovým výhonům, sice na mulč, ale přeblafnout se to muselo.No a zjara, když zachrápla, tak pomalejší že by byl lepší, aby to nemusela dělat nadvakrát.Udělám pro ni všechno, jen aby jsem to nemusel dělat já :).Koupil jsem... s Al kolama a variátorem, kde variátor je utěsněný v Al-odlitku a výhodu to má nejen v plynulé změně rychlosti, ale že ovládací páčku nemusí držet po celou dobu pojezdu.A jak jsem psal, než napodobeninu variátoru, tak raději vícerychlostní převodovku, sice se u změny rychlosti musí vypnout pojezd, ale pokud se tak nedělá, je to zase jen napodobenina jen s polohovatelnou páčkou a napínáním klíňáku.Takže Vaše úvahy jdou určitě správným směrem, ale jak to má Alko, netuším,zda něco vyvinulo, obšlehlo,nebo použili něčí patent, máme několik sekaček, začínali jsme s různýma značkama, ale Alko mezi nima nebylo-sice ho prodávají tady v železářství, ale nemáme k němu servis.Od husqvarny jsme utekli už před léty, to byla katastrofa na čtyřech kolech jak u traktůrku tak u sekačky-to šlo z domu ještě tu samou sezónu.Základ je kvalitní motor a kvalitní pojezd, to ostatní jsou plusy, které každý neocení(nebo nezaplatí)-Al šasi, Al kola, dvojitý nůž, vícerychlostní pojezd,5let (skutečná)záruka, antivibrační deska atd.
|