Já bych Vám doporučil Dolmar 4510, který jste zde neuvedl, ale je to jeden z nejlepších křovinořezů. Záleží kolik chcete do křovinořezu investovat, protože porovnáváte křovinořezy od 15 do 30 tisíc korun což je dost velké rozmezí.
Rozdělil bych křovinořezy do 3 skupin:
1.)Stiga SB52 - Na svojí cenu jeden z nejkvalitnějších strojů ve své ceně, ale pokud můžete dát za křovinořez 30 tisíc, tak bych tento křovinořez vynechal, tedy pokud nechcete za každou cenu uštřit. Sám tento křovinořez vlastním, velmi dobrý, žádné problémy, kvalitní zpracování a žádné vibrace, ale příjde mi, že spotřeba 1,3l/h je docela dost, ale zase to kompenzuje nádrž o velikosti 1,7l.
2.)Komatsu Zenoah BCZ5000CL - je o něco dražší, ale platí to co jsem psal nahoře: lepší stroj v této cenové relaci neseženete. Tady je velký plus výkon 2,4kw, kvalita zpracování=japonská preciznost.
3.)Dolmar 4510 - Tady myslím že ani neni co dodat, prostě absolutní špička za velmi nízkou cenu asi 21 000kč. Sice jste jej neuvedl, ale tenhle křovinořez sem prostě patří, profi náročný provoz to je pro něj přímo stvořený.
Pro Vás by byly nejvhodnější křovinořezy Dolmar a Komatsu, přímě porovnání těchto strojů mezi sebou neznám, ale jejich koupí rozhodně neuděláte chybu. Záleží pak už jenom na vás jestli si připlatíte 4 tisíce na Dolmar, který mi příde více vybavený a o něco lepší, nebo zůstanete u kvalitního japonského výrobku.
S pozdravem Mára