Výběr profi křovinořezu

host - 250.83 (?)
7.6.2007 1:09
Kopie z jiné diskuze   --- Včera jsem se stal majitelem Marunaka TH48DX.  A mám dva problémy. Vystředění strunové hlavy na výstupní hřídeli má vůli tak 1mm a dochází k velkým vibracím celého stroje. I samotné uchycení , kdy se musí hlava rozebrat, poté část hlavy přitáhnout matkou, a potom zbytek hlavy se strunou  znovu složit, mi nepřijde zrovna nejvhodnější. U Stihlu měla strunová hlava svůj závit a stačilo zaaretovat hřídel , našroubovat celou strunovou hlavu a jelo se --a bez vibrací--. Druhý problém nastal při prvním doplňování paliva. Pravděpodobně při při prvním utahování víčka nalévacího otvoru , se mi podařilo prstem ulomit přívod paliva do karburátoru (plastová trubička prům. asi 3mm ), který je v těsné blízkosti víčka a není nijak chráněn. Příště si na to dám pozor, ale nedovedu si představit , že se na takovém stroji střídá více lidí, dělají v rukavicích a toto se jim nestane.
Je to normální???
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 8.62 (?), 25.1.2007 9:15
Jedině Stihl FS450 cena 21100,-Kč , 4 roky sním seču v lese jako živnostník + doma 2ha luk a les. Měním jednout ročně nuž a filtr.

host - 38.209 (?), 2.3.2007 15:59
Zdravím, v týdnu jsem zakoupil CASTOR 55DP (2,1kw), byl v akci za 12990,- a ještě mi přidali pořádnou metráž titanem potažený profi struny za 780,-. U nás na technickejch běhá 41D a max spokojenost už 6let. Zdraví Karel H.

host - 136.123 (?), 2.3.2007 16:42

A co takhle Tanaka TBC 430 PFLV 40 cm3, 1,7kw/2,3hp,, 7,9 kg--- 13900,- vč DPH. V ceně je 3T nůž, automatická hlava, brýle?!! Mám ho druhým rokem pracuji v lese 8 hodin denně a šlape jak hodinky.

host - 183.146 (?), 2.3.2007 22:18
Doporučuji Stihl FS450.Dva roky používám stroj na údržbu 6 vesnic pouze se strunovou hlavou s 3mm strunou.Max. spokojenost.Pohodlné popruhy,vibrace nevnímám a hlučnost také ne,používám sluchátka.
Nic proti udávaným parametrům o hluku a vibracích,ale hodně záleží na styllu prácea zacházení se strojem.Nějaké desetiny se stejně nepoznají.
Používal jsem dříve Oleo Mac755 a pomlouvat jej taky nemůžu,až na tu váhu.

host - 1.3 (?), 5.3.2007 8:09
Z uvedené nabídky bych já osobně volil Stihl FS 450. Křovinořez této třídy není ještě tak těžký a má pro Vaše potřeby dostatečný výkon. Já mám Stihl FS 350 už 8 let, dřív jsem ho používal pro profi vyžínání v lese, nyní jej využívám v našem lese. Měl jsem potíže se zapalováním, ale to u Stihlu není problém, protože máte na něj doživotní záruku. Oceňuji zejména dobře zkonstruovaný motor s dostatkem výkonu a dobře rozloženým kroutícím momentem, perfektní antivibrační systém, karburátor vybavený kompenzátorem a nízkou váhu stroje. Jinak Stihl má také dobře propracované popruhy, takže práce příliš neunavuje a křovinořez se nosí pohodlně. J.P.

host - 210.8 (?), 4.6.2007 16:29
Pri mnohych znackach obchodnici uvadzaju jak pre krovinorezy, tak aj pre pily, "pouzitie profesionalne", oznacenie "PRO"," PROFI " a podobne. Vyber techniky v tomto lesnickom serveri http://bfw.ac.at/rz/proell_online.main je to, z coho si pri poziadavke na profesionalne pouzitie moze uzivatel spolahlivo vybrat. 

host - 250.83 (?), 7.6.2007 1:09
Kopie z jiné diskuze   --- Včera jsem se stal majitelem Marunaka TH48DX.  A mám dva problémy. Vystředění strunové hlavy na výstupní hřídeli má vůli tak 1mm a dochází k velkým vibracím celého stroje. I samotné uchycení , kdy se musí hlava rozebrat, poté část hlavy přitáhnout matkou, a potom zbytek hlavy se strunou  znovu složit, mi nepřijde zrovna nejvhodnější. U Stihlu měla strunová hlava svůj závit a stačilo zaaretovat hřídel , našroubovat celou strunovou hlavu a jelo se --a bez vibrací--. Druhý problém nastal při prvním doplňování paliva. Pravděpodobně při při prvním utahování víčka nalévacího otvoru , se mi podařilo prstem ulomit přívod paliva do karburátoru (plastová trubička prům. asi 3mm ), který je v těsné blízkosti víčka a není nijak chráněn. Příště si na to dám pozor, ale nedovedu si představit , že se na takovém stroji střídá více lidí, dělají v rukavicích a toto se jim nestane.
Je to normální???

host - 186.98 (?), 7.6.2007 8:25

STIHL FS 450, jsem si pořídil před třemi roky. Používám ho hlavně na vyžínání cca 2,5 ha vysázeného lesa v oplocenkách a příležitostně na dosekávání trávy strunou.

Provádím běžnou údržbu (dotahování šroubů, mazání,atd...) a za celou dobu bez poruchy.

Nedám na něj dopustit :o).

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 7.6.2007 9:22
Tak tento příspěvek jsem nějak přehlídl.
Systém našroubování strunové hlavy na závit se kdysi používal na starších strojích příbuzné řady RD 330, 430, 520, RK 48, … 
Marunaka přešla na univerzální strunové hlavy, které se montují místo kotouče. Má uchycení tvaru středu kotouče, který se jako kotouč přichytne podložkou a matkou. K strunové hlavě jsou přiloženy vystřeďovací podložky pro montáž na jiný typ křovinořezu. Je to něco nového a i když je popsán postup montáže krok po kroku, měl by si to raději každý aspoň jednou nechat vysvětlit a ukázat od prodejce, raději však od servisáka. Pokud to správně namontujete, není možné aby měla hlava jakoukoliv vůli, nebo dokonce nutnost častého dotahování.
 Toto každému ukáži ať chce nebo nechce (některým je to už předem všechno jasný !?) a nestalo se mi že by stým měl někdo jakýkoliv problém.
I o druhém problému jsem zatím neslyšel. Plastovou trubičku – zřejmě měl tazatel na mysli plastovou hadičku, protože trubička tam žádná není.  Jak tu hadičku mohl ulomit, že by utrhnout, ale to si nějak nedovedu představit,protože zátka je povystrčená směrem ven a hadička je dostatečně vzdálena od zátky. Při dolévání benzínu doporučuji rukavice z několika jiných důvodů sundat, ale i s rukavicemi co se týče prostoru nevidím žádný problém
Snad bych dodal že zátka musí jít našroubovat velmi lehce a dotahovat s citem.

host - 84.61 (?), 7.6.2007 11:25
Pane Novaku, co je na tom noveho, to je krok spet. Preto tie vibracie u hosta xxx.xxx.250.83, hlava natocena na zavit u Stihla je dokonale uchytena, nastrcena hlava a dotiahnuta maticou ma vecsi predpoklad na volnost. Takyto prevod silne pripomina lacne cinske produkty. To by vas hnali profici, podla vaseho znacenie PRO, keby sa takto mali trapit ako host xxx.xxx.250.83. To spominam preto, lebo sme v teme "vyber profi krovinorezu".
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz