Výběr křovinořezu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 46.155 (?), 11.1.2016 2:46
Když to dám na váhy pochybností, tak Hq platíte značkový šunt, Stihl to má u 55 stále bowdenem, jinak spolehlivé, MF-funkčí, leč nekomfortní a pokud nemají díl skladem, tak čekací doba je neuvěřitelá 3-4 týdny, což mě hlava nebere, když mají 50prodejen a snad žádný centrální sklad(chápu, že peníze v dílech jsou mrtvé, ale oni to snad objednávají přímo z Číny! Něco by mít mohli).Stiga(i ostatní) má dodání dílů zpravidla během tří pracovních dnů a vzhledem k Vaší cenové relaci to bude nejlepší volba.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 139.178 (?), 11.1.2016 8:08
Koupil bych na tu vaší plochu OM Sparta.Co jako chcete dělat za pokusy?Za 3500 přibližně se vyučíte.Takový rady o náhradních dílech se snad týkají těch, co sekají v sezoně denně.Ti zas jezdí na jiných značkách.Stát se může cokoliv, hlavně když budete nemehlo.Nebo budete mít smůlu.Jinak jaký díl by jste chtěl kupovat?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 52.72 (?), 12.1.2016 6:54
A co zkusit Vari 432 nebo Hecht 146 cena je okolo 3200 kč Ale nevím jestli vám by to vyhovovalo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standam - Stříbrný Zahrádkář (471) - 136.63 (?), 12.1.2016 8:05
Zdravím 44.251, bohužel s tou MS 211 máte skoro ve všem pravdu (ještě bych doplnil poškození pákového mechanizmu sytiče). Krom toho svorníku pro upevnění lišty. Přiměřeným utahováním je jeho vytržení vyloučené, to se stane sečtením dvou faktorů, je to přehřátý skelet pily a nadměrná síla. Beznářaďové upínání lišty u všech pil je vždy jen jedním svorníkem ale protože je zde vyloučeno použití klíče, tak k vytrhávání nedochází. K původní otázce: FS 55 je dobrá volba, klasická jednoduchá konstrukce.
Standa.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 51.130 (?), 13.1.2016 19:16
Mám stihl 211 i 360,je jasné, že to nejde robustností srovnat, ale slouží obě bez problému, je to v obsluze, když je někdo netechnický typ, pak "údržbu"nevydrží žádná pila.Bohužel nato nemusí být žádné zkoušky a může si pilu koupit kdejaký tele.Do návodu by měli doplnit, že až začne stříkat krev, měla by se pila vypnout :).Měl jsem husku a stihl byl pro mě příjemná změna, kde ovládání plynu bylo táhlem místo lanka chodícím po bloku, kde ovládání jednou páčkou byl luxus oproti vytahovacímu plastu sytiče s vypínačem, kde odpadával drátek, kde jsem si pohodlně měnil řetězy místo krytu s vestavěnou brzdou atd.Ale huska sloužila taky s vhodnou údržbou, ikdyž byla zastaralá, stačí zvolit vhodný model pro svoji práci.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 46.131 (?), 13.1.2016 19:43
Nechci zde rozvíjet debatu o pilách, ale STIHL je jediný výrobce, který umí udělat kvalitní celek od řeťezu přes lištu po motor.A co se týká křoviňáků, tak nic lepšího než 460-ku jsem dosud neměl-lehčí startování než u nějaké pětadvacítky, inteligentní rozpoznání teploty stroje při startu-nejde uchlastat, ani se netahá zbytečně, nastavování si optimální směsi během práce, bezúdržbový převod.Když to srovnám s huskou, tak tam se mi převod hřál a stále se musely ladit otáčky.Jó, byla huska o trochu levnější, ale skákat okolo ní mě už nebavilo a stále to řešit v servisu, který mám 40km vzdálen, už vůbec ne.Nic nikomu nenutím, ať si to každý vyzkouší sám, ale pokud někdo žádá o sdělení zkušeností, tak se podělím, stejně nakonec se nakupuje podle peněz...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 46.131 (?), 13.1.2016 20:27
Ještě pro zadavatele-koupě je záležitost z jedné výplaty, nejde Vám o spolehlivost, ale o cenu.Zkušenost k nezaplacení je ta vlastní, tak kupte třeba oleomac, pak máte jistotu, že nic horšího nekoupíte (snad, pokud nemáte spadeno na ABG) a budete jen stoupat.No a pokud Vám bude makat, tím líp.Já to dělal tak, že jsem koupil něco a pokud mě to nevyhovovalo, nebo kvalita byla příšerná, tak jsem to po půl až roce prodal se slevou v plné záruce a od podání inzerce to bylo vždy do týdne pryč.Např. HQ jsem prodával vždy kvůlí nekvalitě, STIHL jsem prodával kvůli požadavku na vyšší výkon.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.43 (?), 14.1.2016 1:52
To je supr.Žádné přehnané zasedačky, skromné vybavení, naproti tomu slušná linka.Takto to má vypadat.Už plagiáty stihlu jsem viděl, jednalo se o silné modely pil, ale šlo to rozeznat, že to není origoš, při podrobnějším pohledu.Na druhou stranu, zklamalo by mě, kdyby nebyly, pak by to znamenalo, že to není tak kvalitní, aby to stálo zato padělat.Zatím nejúsměvnější padělek byl apple, tuším č.6,kdy ho číňani udělali dříve, než ho uvedl sám Apple na trh.Tomu říkám být krok napřed :).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.43 (?), 14.1.2016 1:55
Mělo to být zařazeno pod odkazem na Stihl továrnu v Číně.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|