Dobrý deň, vie mi niekto povedať názor na výber značky spoľahlivej kosačky na väčšie plochy s pojazdom? (povedzme 2000 - 5000 m)
Mala by mať regulátor pojazdu a pracovný záber 53cm.
Nechcem investovať do Profi triedy ale v Hobby triede sa zas neviem pre žiadnu rozhodnúť.
Uvažoval som nad MTD SPK 53HW, pre prečítaní pár názorov som od nej upustil. Podľa mňa sú nevýhody hlavne: je ťažká, kôš má úzke hrdlo, teda bude sa neprakticky vyprázdňovať, motor je silný, ale niekto spomenul, že moc dobre neseká.
Ďalšie alternatívy: Stiga Combi 53SQBW - u niektorych predajcov preferovana znacka, jednu z nevyhod co vidim v katalogu, chyba variator pojazdu.
Existuje aj alternativa s motorom Honda, Stiga Turbo 53S. Mensi kos, o trochu vyssia cena, nema take rozpatie nastavenia vysky strihu.
Celkovo Stiga vyzera byť dobrá voľba. Nemá niekto skúsenosť s rýchlosťou pojazdu, nie je napr. moc prirýchla? Zvláda aj vyššiu trávu?
Dalsia volba napr. znacka WOLF: 53 AHW, B&S 850ECO, variator pojazdu, pripomina mi parametrami, vizualne aj hmotnostou MTD... Ma niekto skusenost s touto znackou?
Co napr. GX 54SB od Mariny? Alebo dalsie znacky, Yard Man, Alko, Dolmar?
Mala by mat tiez XXL kolesa. Myslim, ze rozhodne kupovat v kamennom obchode ako na nete, aj ked je cena o nieco vyssia. Dakujem za nazory.
P.S: Existuje v kosackach nejaka jasna volba, ako je napr. v krovinorezoch STIHL??? :)