Velká sekačka Riwall, VeGA, Al-ko, Partner, McCulloch

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 134.4 (?)
17.12.2014 18:32

Když vidím zmínku o sekačce World uvedu, co mne na ní zaujalo, když jsem byl také před koupí sekačky: byl to opravdu velký výhozový otvor do koše, přakticky bych to nazval celoprůřezový. Ta sekačka prostě asi nemá možnost se nijak ucpat ani přerostlou a mokrou trávou.

(Nakonec jsem ale vybral jinou z nejlevnějších "neznaček" -- ABG. do koše nesekám, při přerostlé a mokré trávě mám s sebou klacek, kterým ucpaný otvot prošťouchnu a chuchvalec nechám vyběhnout ven).

Na několik pojezdů ale posekám i přerostlejší trávu 20-30 cm. Zahradní technice ale vůbec nerozumím.

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 140.103 (?), 17.12.2014 18:23

AL-KO Powerline 5300 BRV stojí 18700Kč a vyhrála v D-testu sekaček tzn. že nemusíte utratit majlant, stačí necelých dvacet tisíc, aby jste měl to nejlepší, Honda ani Husqvarna vám kromě vysší ceny nic lepšího nenabídnou. Bez držáku na nápoje se minete, kdyžtak si ho tam můžete přilepit a vývod pro hadici u plechového skelete je dobrý tak maximálně na dřívější zrezavění, když vystavíte plechovou sekačku větru a dešti tak zkoroduje smiley

U těch sekaček do 10 000Kč vám budou dost často odpadávat šroubky, různé vůle madel, nekvalitní smontování a po záruce (někdy i dříve) odejde pojezd. Takže hlavní věc na co se u těchto sekaček zaměřit je jak jste správně vydedukoval motor. 190ccm je základ, lepší by byl samozřejmně B&S 850 nebo aspoň 750 ale to do desítky nepořídíte, když samotný motor stojí 10. Z vašeho výběru sekaček je to výběr mezi čínou a mezi čínou, takže vybírejte čínu se zajištěným servisem, protože ho budete dříve nebo později potřebovat. McCulloch se zastřešením Husqvarnou a celkem i Hecht budou mít neporovnatelně rozšířenější servis než nějaké MTD, World, Wega a podobné značky. Když už se to bude sypat, apoň seženete díly.   

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 134.4 (?), 17.12.2014 18:32

Když vidím zmínku o sekačce World uvedu, co mne na ní zaujalo, když jsem byl také před koupí sekačky: byl to opravdu velký výhozový otvor do koše, přakticky bych to nazval celoprůřezový. Ta sekačka prostě asi nemá možnost se nijak ucpat ani přerostlou a mokrou trávou.

(Nakonec jsem ale vybral jinou z nejlevnějších "neznaček" -- ABG. do koše nesekám, při přerostlé a mokré trávě mám s sebou klacek, kterým ucpaný otvot prošťouchnu a chuchvalec nechám vyběhnout ven).

Na několik pojezdů ale posekám i přerostlejší trávu 20-30 cm. Zahradní technice ale vůbec nerozumím.

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024