Vari Jikov DSK 317
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 111.1 (?), 15.2.2007 15:07, zobrazeno: 70934x
při jízdě mi vybočuje doleva, má někdo nějaké zkušenosti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.99 (?), 15.2.2007 15:30
Máte dobře-stejně nastavené volnoběžky v kolech, nebo nezaskočila jedna jinak? Víte o co jde? Pokut je vše jak má a při jízdě to má snahu jet do leva i trhaně, je s největší pravděpodobností opotřebovavný kolík náboje v pravém kole.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.99 (?), 15.2.2007 15:33
Oprava jsem trubka opotřebovaný kolík na levém kole!!! Pravé kolo zabírá a levé nemá o co.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 111.1 (?), 15.2.2007 19:44
Díky za odpověď,píši za tchána ,nabídl jsam mu toto forum.Ještě se zeptám laicky, jestli se to dá opravit doma a kolik stojí náhr díl,popř. kolik by stála oprava v servisu?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.99 (?), 15.2.2007 20:45
Ceny servisů a ND bohužel neznám. Oprava doma je možná není to nic světobornýho. Demontujte poškozené kolo z nápravy a položte je ventilkem nahoru. Keštěma na segrovky ve středu kola odstraňte segrovku a celý náboj se uvolní. Jo a dle potřeby odstraňte závaží, nebo odstraňte prev. nšechny pro snažší manipulaci.Onen náboj je kus litiny s ozubcem. I ten může mít opotřebované ozuby a proto kolík nezapadá. Prohlédněte co je třeba vyměnit za nové a vyražte na nákup. Pokut se s tím nechcete babrat odvezte celé kolo do servisu. Váš tchán asi poctivě mazal, že jo? Jakmile při jízdě začnou klapat volnoběžky je třeba stovnat rychlost k otáčkám motoru.Nehledě na to, že dnes se je jízda s volnoběžkama nedoporučuje. Měly by být v poloze uzávěrky. Až budete montovat kolo na převodovku, nezapomeňte, že není jedno odkud a kam se strká svorník(ta dlouhá tyčka). Vždy a u nšech věcí co k Vari patří se strká ve směru pohybu z prava do leva. Jinak se Vám třeba u rotvátutru bude onen svorník povolovat. Takže matka s podložkou bude u levého kola.Pokut jste stratil závlačku na matku kupte ji chánovi. Je dobré když tam je. Jinak pokud dáte svorník opačně je i tuto závlačku schopen ukroutit. Tak ať se dílo daří.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 7.84 (?), 5.3.2009 22:38
Nahradni reseni pred nakupem nahradnich dilu.
Pokud clovek potrebuje dodelat praci, nema nahradni ozubeny naboj a ma chvili na prohozeni naboju i koliku u kol navzajem, pak to je docasne plne funkcni reseni.
Naboje i koliky jsou opotrebene obvykle jen z jedne strany prevazneho smeru zaberu - dopredu. Praci lze tak nejen dokoncit, ale je mozne takto pouzivat stroj i delsi dobu za predpokladu, ze couvani nebude s tezkym nakladem do kopce, jinak koliky budou pres opotrebene ozuby preskakovat jako pred prohozenim smerem vpred.
Je-li casu vice, pak je mozne pouzit i dalsi zpusob a precisnejsi reseni.
Pokud je k dispozici frezka s delicim pristrojem a soustruh, lze opotrebeni ozubu naboje odfrezovat naprosto presne. Je potreba pamatovat na zeslabeni ozubu, aby nedoslo k odfrezovani zpravidla vice nez asi 3-4 mm z poskozene hrany. Jinak by zeslabene zuby v zaberu nemusely zatez vydrzet. Novy kolik lze pak vysoustruzit z kalitelne oceli, ofrezovat na zvetseny rozmer vzhledem k upravenemu ozubeni naboje a zakalit.
Navarovat opotrebene ozuby a pak ofrezovat svary jsem nezkousel, protoze se jedna o litinu - u ni je potreba predehrev, specialni elektroda na litinu a ss proud.
aldrtik
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.158 (?), 16.2.2007 12:03
Někdy stačí ty kolíky nastříkat mazacím sprejem(konkor,WD).To je moje zkušenost,když problém přetrvával i po jejich výmněně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.165 (?), 16.2.2007 20:43
Podle mne je vyšlahaná poloosa, myslím tím tu trubku, co má na jedné straně šestihranou díru a ta je vybouchaná do kulata. Stává se to běžně.Před každým vyjetím by se to mělo přitáhnout, nebo aspoň zkontrolovat.Ty kolíky na kolech se při jízdě používají tak, že jsou zapnuty dopředu i dozadu,takže ty závlačky směřují ke středu kola. Pokud třeba ořu, tak si jedno kolo přepnu tak, aby zabíralo dozadu, ale když na něj zatlačím dopředu, musí se točit volně.Takže při točení na úvratí mi jedno kolo stojí a druhé se točí a já se snadno otočím a netahám celou Vari smykem. Servisák.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.71 (?), 16.2.2007 21:46
Já používám Vari asi od r. 1996, kdy již byl osazen GXV 160. Můžete lépe popsat táhne na jednu stranu. Protože je to při jízdě z vlekem nebo při orbě. Mě to dělalo od nového, že to táhlo k jedné straně když jsem jel na R tedy nejvyšší rychlost. Závadu jsem nenašel a tak jsem přehodil kola. Trochu se to zlepšilo. Potom jsem sestavil DSK 317 tak, že jsem přikoupil další 2 kola a udělal 2 montážky a byl jsem mile překvapen. Jízda s vozíkem balada, protože to tak nekopíruje terén. V lese se z toho stal malý železný kůň a v orbě - ořu tak, že kdybych byl kuřák, tak bych si to mohl dovolit. Nemusím vůbec používat orebné návleky a jsem max. spokojen. Ještě je třeba zkontrolovat pneumatiky, protože jsem viděl p...., který měl jednu gumu novou a druhou slike a divil se, že to táhne na jednu stranu. Ale to je obecná úvaha, která se Vás nemusí týkat. Rozhodně je lepší zkontrolovat jednodušší věci napřed a potom dělat demontáže a pod. Mazání kol dekalamitkou a kontrolu dotažení středového čepu + poj. závlačku beru jako samozřejmost. Ořu zásadně s uzávěrkou - pojistky směřují ke středu, ale nemám nutnost se otáčet z hlediska délky pozemku, naložený s přívěsem se dá takto brzdit u nás z velkých kopců v lese , brzdy musí přesto být 100%. Celkově jsem s tímto strojem i z hlediska možností využití velmi spokojen. J.S.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.99 (?), 17.2.2007 12:35
Orba zásadně s uzávěrkou je k ničemu stroj nemá diferenciál. Pokut jsou volnoběžky nastaveny pro záběr vpřed kola zabírají uplně stejně jak při uzávěrce a na konci brázdy je snažší manipulace s otočením. Ještě snáz to jde, kyž se uzavře jen jedno kolo, pak se dá otočit na místě podél neuzavreného kola. Taky mně není moc jasný jak se vejde do brázdy dvojmontáž, nemluvě o tom, že někdo při orbě nemá nutnost se otáčet. Časté mazání má paradoxně za následek poškození ozubu náboje kola. Když se maže je třeba cas od času náboj rozdělat a vyčistit od staré a stuhlé vazeliny, která brání správné funkci západky. Jinak nejvižší rychlosti dosáhnete v poloze řadicí páky na P-pojezd a v poloze R- revez je zpětný chod. Co se týká táhnutí stroje na jednu tak jedna z banálních příčin je rozdílný tlak v pneumatikách.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|