Utahovaci moment
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 48.134 (?), 21.2.2007 14:32, zobrazeno: 32702x
Na zahrani sekacce mam motor HONDA GCV-160-A1AE (5,5HP) ,menim klikovou hridel za novou a potreboval bych znat utahovaci moment ojnicnich sroubu.Dekuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.71 (?), 21.2.2007 15:06
Já mám technickou literaturu k GXV 120 a GXV 160(5,5PS). Podle ní jsem postupoval při dotažení šroubů u GCV 160(5,5PS). U děleného spodního ojničního oka je dotažení šroubů 10 -14 Nm. J.S.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.134 (?), 21.2.2007 15:26
Dekuji moc a jsem s pozdravem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.99 (?), 21.2.2007 17:50
Já jen doplním, že utahovací moment pro uvedený motor je 12Nm. Doporučil bych ještě kapku lepidla na každý šroub. Aťje to na 100% i s jistotou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.134 (?), 26.2.2007 16:51
Motor jsem slozil , natocil na prvni sup ,ale ozyva se z neho nejaky pazvuk , nejaky klepot ,takovy plechovy klapot ktery se zvysuje z otackami. Motor sel asi 10 sekund ,pak mi to nedalo ,znovu zkouska a opet to same . Okamzite jsem ho rozdelal ,ze objevim pricinu a nikde nic . Nenapada nekoho co to muze byt ? Diky za kazdou praktickou radu a pripominku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.71 (?), 26.2.2007 19:12
Opravdu rád bych poradil, ale zřejmě došlo k chybě při montáži. Pokud se zvuk mění dle otáček, tak může něco?? chytat o něco :)). Ale musel bych to slyšet. Dal jste objímku ojnice zpátky, jak má být - značky?Píst dle značky - šipky? Regulátor otáček a páčka ke karburátoru je správně usazena? Není na ventilátoru na magnetu něco přichycené? Zkuste bez běhu motoru pomalu otáčet klikovkou - bez svíčky přes startér, nebo sundat startér a otáčet ventilátorem, zda nezjistíte proč se tak děje. Dál bych sundal stranu skříně na straně výstupu hřídele pro nůž, nebo spojku a opět opatrně zjišťoval.Uvidíme dál, co zjistíte. J.S.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.134 (?), 26.2.2007 19:25
Diky za reakci , znovu jsem ho rozpulil a premyslim v cem je chyba.Rozvod jsem snad nastavil spravne ,jinak by to ani nechytlo,ale chyta dobre,taky jsem seridil ventilovou vuli.Pist jsem nemel vytazen ,rozpulil jsem jenom ojnicni lozisko ,vytahnul kliku ,soupnul tam novou a dal vse zpet. Spis bych to videl na ten regulator otacek a packu ke karburatoru,nijak jsem to nenastavoval,proste jenom nasadil az ozubeni zapadlo do sebe . Je to treba nejak nastavit ??Jeste mozna jeden postreh ,okamzite po startu se zene jakoby do nejvyzsich otacek.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.99 (?), 26.2.2007 19:23
No a co rozvody? Podařily se správně ustavit? Je seřízena vůle ventilů? Už před týdnem jsem chtěl napsat ať dáte new. rozvoďák. Jinak těžko říct po netu co se nepodařilo. Třeba klepe píst do ventilu. Není jedno jak se tam dá ojnice, není jedno jak se na ojnici dá píst, není jedno jak se natočí kruhy atd. Je toho celkem dost co není jedno jak se namontuje. Nerad bych Vás urazil nebo nějak snižoval Vaši dovednost. Na ojnici dole je míchátko není opačně? Čumím do katalogu a fakt nevím?! Jakým tmelem jste těsnil?- to už s klepáním nemá nic společného. Jo nezapoměl jste na distanční podložku na klice?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.99 (?), 26.2.2007 19:26
Než jsem to sesmolil, tak mě pPan J.S. předběhl. Ale to nevadí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.134 (?), 26.2.2007 19:42
Rozvody - tam by snad problem nemel byt , nijak jsem to nerozhodil a znacka na klice krasne licuje a znacky na rozvodovem kole taky sedi.Vuli ne ventilech jsem seridil jak uz jsem psal.Co se tyce pistu ,kruhu a ojnice ,tak s temi jsem ani nehybal ,jen jsem rozdelal ojnicni lozisko , michatko oleje je taky na svem miste a distancni podlozka je tam taky.Taky jsem jeste promeril kliku a porovnal s tou puvodni a rozmery sedi. Nemam jasno v tom jak ma spravne fungovat ten regulator otacek.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|